Ga naar hoofdinhoud

Sander Geerink goed begonnen in El Jadida

Sander Geerink hier met Robinson Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De laatste plaats die de Marocco Tour aandoet is El Jadida. Gisteren begon het CSI met een Twee Fasen voor de 4*-combinaties. Sander Geerink boekte direct een goed resultaat door vierde te worden met Donner IK, een negenjarige merrie van Deauville van TL die hij pas een paar maanden onder het zadel heeft. Dominique Hendrickx won de rubriek op Ultime du Clos (v. Clain d’Espoir).

In het tweede gedeelte van de wedstrijd over 1,40m zaten de snelle combinaties. Sander Geerink was de eerste van de top vier ruiters die met de merrie Donner IK onder de 24 seconden dook en de leiding over nam van de Fransman Nicolas Deseuzes met Ulloa du Trefle (v. Sheraton). Geerink stuurde de merrie in het Twee Fasen-parcours in 23,64 seconden over de finish.

Half augustus begon Sander Geerink met Donner IK op het internationale circuit. De ruiter uit Gelselaar maakt sinds die tijd deel uit van team SF Equestrian nam de teugels van de merrie over van Bart Bles, de andere teamruiter. Geerink heeft inmiddels ook onder meer Gran Canyon van HD onder het zadel.

Na Geerink werd de tijd nog drie keer verbeterd. Dominique Hendrickx haalde er bijna anderhalve seconde vanaf met Ultime du Clos en de 22,28 seconde werd de winnende tijd. De Franse ruiter Pierre Alain Mortier was op  Antilope de Lara (v. Mylord Carthago) met 23,37 een seconde langzamer en werd tweede. Direct gevolgd door Abdelkebir Ouaddar die voor eigen publiek met Cordano Sitte Z (v. Carthago Z) op de derde plaats eindigde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook