Ga naar hoofdinhoud

Smolders tweede in Aken

Harrie Smolders trekt zijn goede vorm gewoon door. Vorig weekend won hij de GP van Chantilly, gisteren boekte hij al een klassering bij de jonge paarden en vandaag werd hij meteen tweede in een speed class. Met zijn snelheidsduivel Zinius (v. Nabab de Rêve) moest hij enkel thuisrijder Philip Rüping laten voorgaan.

Aken is altijd een lang uitgesponnen concours, dat is dit jaar niet anders. Van dinsdag tot zondag wordt er gesprongen. Straks is er de eerste serieuze proef in de vorm van de Prijs van Europa, maar de tweede dag werd afgetrapt met een snelheidsproef.

Het was de Duitser Rüping die het laken naar zich toe trok. Met Chalypsa (v. Chacco-Blue), was hij nog ruim anderhalve seconde sneller dan Smolders. Een andere thuisruiter, Mario Stevens (El Bandiata B, v. El Bundy) nam de derde plaats voor zijn rekening. Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T (v. Berlin) pakten de vierde stek, net voor Werner Muff op Cosby (v. Contendro I). Frank Schuttert (Chianti’s Champion, v. Champion du Lys) en Aniek Poels (Cosma Go R, v. Cornet Obolensky) konden geen rol van betekenis spelen.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook