Ga naar hoofdinhoud

Smolders tweede in Aken

Harrie Smolders trekt zijn goede vorm gewoon door. Vorig weekend won hij de GP van Chantilly, gisteren boekte hij al een klassering bij de jonge paarden en vandaag werd hij meteen tweede in een speed class. Met zijn snelheidsduivel Zinius (v. Nabab de Rêve) moest hij enkel thuisrijder Philip Rüping laten voorgaan.

Aken is altijd een lang uitgesponnen concours, dat is dit jaar niet anders. Van dinsdag tot zondag wordt er gesprongen. Straks is er de eerste serieuze proef in de vorm van de Prijs van Europa, maar de tweede dag werd afgetrapt met een snelheidsproef.

Het was de Duitser Rüping die het laken naar zich toe trok. Met Chalypsa (v. Chacco-Blue), was hij nog ruim anderhalve seconde sneller dan Smolders. Een andere thuisruiter, Mario Stevens (El Bandiata B, v. El Bundy) nam de derde plaats voor zijn rekening. Nicola Philippaerts en H&M Zilverstar T (v. Berlin) pakten de vierde stek, net voor Werner Muff op Cosby (v. Contendro I). Frank Schuttert (Chianti’s Champion, v. Champion du Lys) en Aniek Poels (Cosma Go R, v. Cornet Obolensky) konden geen rol van betekenis spelen.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook