Ga naar hoofdinhoud

29e finale van de VSN-trofee in Ermelo

Foto: Melanie Brevink
De finale van de 29e editie van de VSN-trofee wordt op woensdag 30 december 2015 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gehouden. Na de voorselecties, waaraan ruim 250 paarden deelnamen, zullen de beste driejarige dressuur- en springpaarden aantreden in de finale.


De VSN-trofee heeft in de afgelopen 28 jaar haar bestaansrecht ruimschoots bewezen. Springpaarden als Chaman, Hickstead en Peppermill en dressuurpaarden Uthopia, Bretton Woods en Salo begonnen hun carrière in de VSN-trofee.

In twee hallen worden vanaf één uur de dressuurpaarden en de springpaarden beoordeeld. Tineke Bartels, Imke Schellekens en Dana van Lierop jureren de dressuurpaarden. De springpaarden zullen worden beoordeeld door Rob Ehrens en Doron Kuipers.
Rond een uur of 5 zullen de beste springpaarden worden overgereden, waarna de prijsuitreiking van de springpaarden zal plaatsvinden.
Om ongeveer half 7 zal er een clinic worden gehouden met drie VSN-finalisten van 2014, die in de Pavo Cup 2015 eerste, tweede en derde werden in 2015: Guadeloupe-Beau, Great Lady TC en Glamour.
Daarna zullen de beste dressuurpaarden worden overgereden voor het VSN-kampioenschap 2015.

Bij de springpaarden hebben Calvaro Z, Vigo d’Arsouilles, Zambesi en Zirocco Blue VDL allen twee nakomelingen in de finale. Bij de dressuurpaarden zijn er drie hengsten met maar liefst drie nakomelingen in de finale: Bon Bravour, Charmeur, Florencio en Lord Leatherdale.

Startlijsten op www.vsnhorses.nl.

Bron Horses/Persbericht VSN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.