Ga naar hoofdinhoud

Angelique Hoorn: ‘Zo hard ging ik niet’

Angelique Hoorn met Brego R'N B. Foto: Equestrian Centre de Peelbergen

Het beste Nederlandse resultaat op het Equestrian Centre de Peelbergen werd vanavond neergezet door Angelique Hoorn. De amazone won de Youngster Tour met Cantos-merrie Guapa en klokte met Brego R’N B (v. Namelus R) in de eerste groep van de GP-kwalificatie de tweede tijd achter Egyptenaar Abdel Saïd. In de tweede groep ging de winst naar de Ier Conor Swail.

Het direct op tijd 1,40 m kende 105 deelnemers, waardoor een dubbel prijzenstelsel aangehouden werd. In de groep van Hoorn klokte Saïd 59,21 seconden met Z-merrie Sophia N89 Z (v. Stakkatol). Angelique Hoorn liet de chronometer stoppen in 60,57. De derde tijd kwam op naam van de Britse routinier Paul Bevan. Hij finishte met KWPN’er Deangelo II (v. Tangelo vd Zuuthoeve) in 61,69 seconden.

Naar hoger niveau

“Ik had niet het idee dat ik heel hard ging in het 1,40 m”, maar Brego is van zichzelf dan ook al heel vlug.” De amazone uit Wanneperveen is voor de tweede keer aanwezig op een CSI bij de Peelbergen. Haar paard zag de faciliteiten in Kronenberg al vaker onder stalamazone Nynke de Vries. “Ik rijd Brego pas een paar maanden. Hij is van Arjen Vos waar ik al heel lang zaken mee doe. Ons plan is om Brego nu naar een hoger niveau toe te werken. Ik wil hem straks in een paar driesterren concoursen aan de start brengen. We denken dat hij het in zicht heeft, dus dan moet je het ook proberen.”

Snel en wendbaar

Proberen om zich te kwalificeren voor de Grote Prijs op zondag ging in ieder geval goed. “Ik ben er zeker niet plat op gegaan, maar dit paard is ook boven de sprong heel snel en zeer goed wendbaar. Dan ga je al gauw vlugger dan je denkt. Daarnaast is het zonde als je te rustig aan doet en daarmee je kansen op een GP-deelname verspeelt.”

Niet elke avond feest

Over de Peelbergen is Hoorn te spreken. “Dat ik na mijn eerste CSI deelname terug kom, zegt eigenlijk al genoeg. Alles is goed voor elkaar, van de stroom, de stallen, de losrijruimte en het is ’s avonds gezellig. Het is niet elke avond feest, maar daar zit ik nu ook niet meer op te wachten. Ik wil hier sowieso ook nog een keer een buitenconcours meerijden, dat lijkt me ook goed te doen”, aldus Hoorn.

Sjaak Sleiderink

In de tweede groep van de kwalificatie zette Sjaak Sleiderink het beste NL-resultaat neer. Hij werd met de BWP-gefokte Ivan R vijfde. In het 1,40 m dat in de andere binnenpiste verreden werd ging de winst naar de Duitser Carsten Titsch. Hij wist ultra-vlug te finishen met Ugaulin du Bosquetiau (v. Kashmir van Schuttershof) in 54, 56. In deze proef hield Loewie Joppen de oranje eer hoog op plaats nummer vijf met zijn altijd sterk presterende Casall-telg Bianca III (57.40 seconden).

Klik hier voor de uitslagen. 

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook