Ga naar hoofdinhoud

Van Asten wint, Van der Vleuten derde in 5*-proef

Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Wereldbekerseizoen is vandaag goed begonnen voor Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten. Van Asten noteerde met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) de winnende tijd in de vijf-sterren-rubriek over 1,50 meter. Maikel van der Vleuten werd derde in deze rubriek. 

Met de tienjarige merrie heeft Van Asten al een palmares waar je u tegen zegt. Vandaag voegden ze daar een zege aan toe in de inloopproef voor de eerste Wereldbekerwedstrijd van dit seizoen aanstaande zondag in Oslo door te finishen in 60,89 seconden.

Saïd voor Van der Vleuten

Maikel van der Vleuten moest met Dana Blue (v. Mr. Blue) Abdel Saïd met Hope van Scherpen Donder (v. Quadrillo) voor laten gaan. Saïd genoot zijn opleiding in Nederland bij Emile Hendrix en is inmiddels gevestigd met zijn stal in het Belgische Zandhoven. De voor Egypte rijdende Saïd ging zonder fouten over de finishlijn in 61,09 seconden. Van der Vleuten had met de negenjarige merrie 62,54 seconden nodig.

Vier strafpunten

Ook Jur Vrieling en Eric van der Vleuten kwamen aan de start in deze rubriek. Zij kregen allebei onderweg één springfout. Van der Vleuten behaalde in de rubriek voorafgaande aan deze rubriek, de rubriek over 1,40 meter, wel een zesde plaats met Quivive S Z (v. Quasimodo Z). Deze rubriek kwam op naam van Johan-Sebastian Gulliksen met Quidam’s Cherie (v. Quidam’s Rubin).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook