Ga naar hoofdinhoud

Blom Hengstencompetitie Springen met diverse debutanten

Foto: Jacquelien van Tartwijk

De eerste competitiewedstrijd van de Blom Hengstencompetitie Springen staat voor de deur en op de startlijsten staan diverse debutanten. Zo komt op 21 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de nummer vier van het WK in Lanaken, Graziano (v. Baltic VDL) onder zijn nieuwe amazone Micky Morssinkhof aan de start. 

De Blom Hengstencompetitie Springen trapt af met de klasse Z/ZZ. Hierin is de nieuwe combinatie Micky Morssinkhof met de hengst Graziano te zien. De zoon van Baltic VDL werd onder Steven Veldhuis knap vierde op het WK in Lanaken. Begin oktober werd de hengst verkocht aan de familie Morssinkhof in Vragender. Ook de WK-ganger Global Express (v. Oriënt Express) onder Lennard de Boer maakt in Ermelo zijn opwachting in de zwaarste klasse.

M klasse

In de klasse M zijn het de hengsten uit de H-jaargang. Naast diverse hengstencompetitie-debutanten wordt het een weerzien met talenten als Heart Touch (v. Untouched), Herakles (v. Catoki) en Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek).

L klasse

’s Avonds is het de beurt aan de jonge hengsten, die in twee manches op L-niveau de strijd met elkaar aan gaan. Nieuw dit jaar is dat de vierjarige hengsten niet door juryleden worden beoordeeld, maar een parcours op tijd en strafpunten zullen springen. Voor deze wedstrijd zijn onder meer de recent goedgekeurde It’s Otto (v. Etoulon VDL) en Cantona TN (v. Codex One) aangemeld, evenals met eveneens hoge punten ingeschreven hengsten als It’s A Dream (v. Toulon), Ibolensky (v. Cornet Obolensky), Indian Gold (v. Cassini Gold) en I Am Codex (v. Codex One).

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook