Ga naar hoofdinhoud

Braziliaanse overwinning in de Queen’s Cup

Jur Vrieling met Carrera VDL Archieffoto: Jeroen Spoolder

Drie Nederlanders wisten zich vanmiddag in de Queen's Cup in Barcelona te plaatsen voor de barrage. Jur Vrieling en Maikel van der Vleuten reden beide een foutloze barragerit in deze 1.50 rubriek maar waren niet snel genoeg voor een hoge klassering. De overwinning ging naar de Braziliaan Doda de Miranda met Ad Nouvelle Europe Z (v. Nelson Z). Met een tijd van 40.19 seconden bleef hij Daniel Deusser met Balou du Rouet-nakomeling First Class van Eeckelgehm nipt voor. 

Negentien combinaties plaatsen zich voor de barrage, waarin tien combinaties foutloos wisten te blijven. De Zweed Henrik von Eckermann reed met Gotha Frh (v. Goldfever) naar een tijd van 42.27 seconden en stelde zich als derde op. Routinier Christian Ahlmann behaalde met de Westfaals gefokt Raevnir (v. Ricardos) de vierde plek. De top vijf werd compleet gemaakt door de Zwitserse Janika Sprunger met Nassau-nakomeling Aris Cms.

Jur Vrieling behaalde met Carrera VDL (v. Cardento) de zevende plek en was daarmee de beste Nederlander in deze rubriek. Maikel van der Vleuten volgde met Indoctro-nakomelinge VDL Groep Arera C op de negende plek. Gerco Schröder noteerde vier strafpunten in de barrage met Glock’s Zaranza (v. Karandasj) en bleef daarmee op de zestiende plek steken.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook