Ga naar hoofdinhoud

Derde plek voor Van der Vleuten in Helsinki Classics

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quatro Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Philipp Weishaupt was zojuist met Call me Eva zonder twijfel het snelst in de Helsinki Classics en ging er met de zege vandoor. Marlon Modolo Zanotelli volgde op de tweede plaats met Extra van Essence en Maikel van der Vleuten eindigde met VDL Groep Quatro op de derde plek in deze 1,50m-rubriek op tijd.

Weishaupt klokte met de Chacco-Blue-dochter niet alleen de snelste foutloze tijd, maar was het snelst van alle combinaties in de rubriek. Het Duitse duo kwam in 57,08 seconden aan de finish en dat was zowat anderhalve seconde sneller dan Zanotelli en Extra van Essence.

Halve seconde

Zanotelli en de Diamant de Semilly-zoon waren op hun beurt een halve seconde sneller dan Van der Vleuten en Quatro (v. Quaprice Bois Margot) en klokten 58,45 seconden, terwijl het Nederlandse duo in precies 59 seconden foutloos aan de finish kwam.

Top vijf

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Steve Guerdat uit Zwitserland en Manuel Fernandez Saro uit Spanje. Guerdat had de negenjarige Urzo d’Iso (v. Number One d’Iso) gezadeld en kwam in 59,95 seconden aan de finish, goed voor de vierde plek. Saro kwam in actie met Royalty Des Isles (v. Zandor Z), die voorheen ook gereden werd door Lisa Nooren en klokte 61,29 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook