Ga naar hoofdinhoud

Cornet d’Amour en Codex One gaan niet naar Rio

Daniel Deusser hier met Cornet d'AmourFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Drie Duitse paarden die op de nominatie voor Rio stonden vallen uit: Daniel Deussers Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky), Codex One (v. Contendro I) van Christian Ahlmann en Brooklyn van Mario Stevens zijn niet in staat om voor Duitsland aan de start te verschijnen.

“We hebben er tot het laatste moment op gehoopt dat deze paarden ingezet zou kunnen worden, maar dit doet pijn natuurlijk. Twee paarden hebben veel kampioenschap ervaring “, zei de Duitse coach Otto Becker, verwijzend naar Wereldbekerwinnaar Cornet d’Amour en Aken-winnaar Codex One.

Toch blijft Becker overtuigd dat zijn team een medaille kan behalen: “Gelukkig hebben Daniel en Christian meer paarden op stal die zich kunnen meten aan het niveau op de Olympische Spelen.” Daniel Deusser zou een beroep kunnen doen op de ruin First Class van Eckelghem (v. Balou du Rouet) en Christian Ahlmann heeft met Taloubet Z (v. Galoubet A) en Epleaser van’t Heike (v. For Pleasure) twee alternatieven bij de hand.

Voor Mario Stevens is de droom van de Olympische Spelen van 2016 voorbij, Brooklyn (v. Balou du Rouet) was zijn enige optie voor Rio.

Bron: St Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook