Ga naar hoofdinhoud

Drie Nederlanders op podium in GP-kwalificatie

Amber Fijen (hier in actie met Zambesi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De rubriek over 1.40m in Opglabbeek werd gisteren in twee groepen gesplitst. In de eerste groep van deze GP-kwalificatie legde Amber Fijen beslag op de tweede plaats en in de tweede groep was Patrick Lemmen goed voor het beste resultaat en werd Carry Huis in 't Veld derde.

Groep 5A

In deze groep was de Braziliaan Yuri Mansur Guerios met Cornet’s Dream oppermachtig. Het duo kwam foutloos rond in deze rubriek op tijd en was met 63.59 seconden zowat drie seconden sneller dan Fijen en Briljant. De Nederlandse amazone stuurde de tienjarige dochter van Chacco Blue rond in 66.58 seconden.
De derde plaats was voor de thuisrijdende Koen Verdegem en Gursa van den Dael. De Belgische ruiter kwam met zijn, eveneens, tienjarige Chacco Blue-dochter in 67.23 seconden aan de finish.

Mathijs van Asten en  João Victor Castro maakten de top 5 compleet. Van Asten stuurde Artistic rond in 68.22 seconden en de Braziliaan Castro kwam met Halina de Muze in 69.81 seconden over de eindstreep.

Groep 5B

In groep 5B was Lemmen met de dertienjarige Beau du Rouet goed voor het beste resultaat. De Nederlandse ruiter stuurde de zoon van Balou du Rouet foutloos rond in 67.96 seconden. De tweede plaats was voor de Zweedse Sofia Westborg met Salut D’Amour, zij kwamen in 68.63 seconden aan de finish.
Huis in ’t Veld en de achtjarige Dame Blanche waren met een foutloze rit in 69.27 seconden goed voor het derde resultaat en de top 5 werd verder compleet gemaakt door Vincent Lambrecht en Markus Brinkmann.
Lambrecht zat voor thuispubliek in het zadel van de negenjarige Honoust Lady en finishte in 69.62 seconden,  waarmee hij de Duitse ruiter met Pikeur Ailton met een verschil van slecht 0.02 seconden naar de vijfde plek verwees.

Klik hier voor alle uitslagen in groep 5A.
Klik hier voor alle uitslagen in groep 5B.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook