Ga naar hoofdinhoud

Droom Bruce Goodin komt uit

Bruce Goodin hier met Centina Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nieuw-Zeelandse ruiter Bruce Goodin heeft met de KWPN gefokte Bäckatorps Danny V een teamplaats veroverd voor de wereldruiterspelen in Tryon. De uitverkiezing is speciaal voor Goodin. Afgelopen winter had hij nog geen geschikt paard totdat hij de zoon van Quasimodo Z van Niclas Haking kon lenen. Een gouden greep want hij won meteen de Nations Cup in Abu Dhabi met het team. Met hulp van sponsoren kocht hij vervolgens een deel van het paard met als doel de WEG. Een droom die nu uitkomt voor de viervoudige Olympiër. 

Vlak voor de Nations Cup in Abu Dhabi kreeg de in Zweden woonachtige Bruce Goodin Danny V te rijden met als resultaat de overwinning met het team. “Na de Nations Cup gingen we op zoek naar de mogelijkheden om dit te vervolgen,” vertelt Goodin. Met behulp van sponsoren kon een deal gesloten worden om het fokproduct van F.L.M. Teepen uit Venlo te blijven rijden.

‘Een van de beste paarden’

“Het is geweldig om met hem verder te gaan, het is een fantastisch paard. Hij is een van de beste paarden, zo niet de beste, die ik ooit gereden heb”, aldus de Nieuw-Zeelander.

Andere teamleden

Uit het winnende team van Abu Dhabi zijn ook Daniel Meech met Fine (v. Corlensky G) en Samantha McIntosh met Check In 2 (v. Cordalme Z) geselecteerd voor Tryon. De vierde man is Sharn Wordley, de hoogste geplaatste Kiwi op de wereldranglijst. Wordley reist naar Tryon met de twaalfjarige Casper (v. Contender).

Bron NZ Equestrian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook