Ga naar hoofdinhoud

‘Nederlandse’ A La Carte NRW wint kwalificatie GP Münster

A La Carte NRW (v. Abke) met Kendra Claricia Brinkop - Foto: Equitaris.de/Sabine Wegener

Voormalig Westfaals keuringskampioen A La Carte NRW (v. Abke), gefokt door Jenny Ekkel uit Geesteren, won met de 22-jarige Kendra Claricia Brinkop gisteren de kwalificatie voor de Grote Prijs op het Turnier der Sieger in Münster. Het EK kwam nog net te vroeg voor Brinkop, maar de resultaten van de nog jonge amazone en de zeer goed springende negenjarige hengst van het Landgestüt Warendorf beloven veel voor de toekomst.

En een toekomst voor de twee is verzekerd: de topsportafdeling van de FN, de DOKR, maakte namelijk onlangs een deal met verschillende staatsstoeterijen om staatshengsten veilig te stellen te stellen voor jonge talentvolle Duitse ruiters die in de Perspektiv-Gruppe zijn opgenomen (lees hier meer over dit prachtige initiatief). En ook Brinkop zelf is in de beste handen: ze ging onlangs in dienst bij Marcus Ehning in Borken.

U-25 Cup, GP Oldenburg, Münster

De nog maar 22-jarige Brinkop rijgt de successen aaneen met het Nederlandse fokproduct A La Carte. In september 2016 stuurde ze hem naar de Bundestitel bij de zevenjarigen, in 2016 was er de winst in de prestigieuze U-25 Cup in Aken, gevolgd door de Grote Prijs van Oldenburg in het najaar en nu de Riders Tour-etappe in Münster.

14 ruiters in barrage

Veertien combinaties haalden in Münster de barrage, maar aan de razensnelle tijd van A La Carte NRW en Brinkop (34,91 seconden) kwam niemand. Zelfs niet als ze een balk op de koop toenamen. Daardoor kon Brinkop 10.000 euro mee naar huis nemen.

Successen Jenny Ekkel

Voor fokster Jenny Ekkel zijn de mooie prestaties van A La Carte NRW niet het enige succes dit seizoen. De door haar aan voetballer Thomas Müller verkochte merrie Gitania (v. Gaillard de la Pomme) doet het goed met haar nafok. Een Cornet Obolensky uit deze merrie werd onlangs op de Global Jumping Foals-veiling in Berlijn voor 31.000 euro verkocht (lees hier meer).

Uitslag 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook