Ga naar hoofdinhoud

Emanuele Gaudiano flikt het weer

Emanuele Gaudiano en Carlotta Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Gisteren won Emanuele Gaudiano met Carlotta 232 (v. Chaccomo) de Indoor Brabant Derby, vandaag wint hij opnieuw op snelheid met zijn achtjarige merrie de Borek Prize. En dat niet alleen, de Italiaan nam ook de tweede plaats voor zijn rekening met Inca's Big Think (v. Think Big). Sanne Thijssen ging lang aan de leiding met Captain Cooper (v. Namelus R maar moest toch buigen voor het Italiaanse geweld.

Rabo-talent Sanne Thijssen reed als zesde de Borek Prize (puntenspringen over 1,45m) binnen met de Namelus R-zoon Captain Cooper en met een uitgekiende, snelle rit haalde ze in 43,81 seconden de 65 punten binnen.

Jokerhindernis

Alleen de Canadees Christopher Surbey met Cavarola (v. Corland) en Pius Schwizer met Ultimatum Ideal (v. Ideal de la Loge) doken onder de tijd van Thijssen, maar beiden tikten ze de jokerhindernis naar beneden. Emanuele Gaudiano lukte het wel om de 65 punten te halen in een snellere tijd. Op Inca’s Big Think zette hij 43,49 seconden neer.

Het kan sneller

Gaudiano dacht vervolgens ‘het kan sneller’ en gaf als laatste ruiter met Carlotta opnieuw gas. De achtjarige merrie van Chaccomo is van nature heel snel en was op de meet 2,5 seconden sneller. De tweede overwinning in twee dagen. “Eigenlijk hoefde ik haar niet eens aan te sporen, ze gaat van zichzelf zo snel!” zei Gaudiano na afloop. “Ik heb haar al vanaf twee jaar oud en ik herinner mij dat ze haar eerste internationale wedstrijd ook meteen op snelheid won.”

Marco Kutscher met de KWPN-hengst Van Gogh (v. Numero Uno) kwam op de vierde plaats en Romain Duguet op Twentytwo des Biches (v. Mylord Carthago) maakte de top vijf vol.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook