Ga naar hoofdinhoud

Ereprijs voor Madeleine Winter-Schulze

Madeleine Winter-Schulze en Isabell Werth. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CSI Basel werd afgelopen weekend de 'Award of Honour' uitgereikt aan Madeleine Winter-Schulze. De ereprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die van grote betekenis is voor de paardensport.

Madeleine Winter-Schulze kocht paarden zoals de succesvolle Satchmo, Don Johnson en El Santo (Isabell Werth), Champion du Lys, Goldfever, Gotha en Souvenir (Ludger Beerbaum) en Butss Abraxxas (Ingrid Klimke). Ook de topmerrie Bella Rose, die furore maakt met Isabell Werth, is in eigendom van Winter-Schulze. De Duitse ondersteunt niet alleen Werth, Beerbaum en Klimke maar ook de sport in het algemeen.

In het verleden was de in 1941 in Berlijn geboren Madeleine Winter-Schulze zelf ook actief in de sport. Zo behaalde ze de titel Duits kampioen in zowel de dresuur als het springen. De voormalig kampioene leeft iedere dag voor de sport. De ruiters en de paarden zijn haar familie. “Ik zal nooit een paard verkopen als de ruiter dat niet zelf wil, die zekerheid geef ik mijn ruiters”,  aldus de gepassioneerde ‘grand dame’ van de paardensport.

Bron: Horses/CsiBasel.

Eén reactie op “Ereprijs voor Madeleine Winter-Schulze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook