Ga naar hoofdinhoud

Greve zesde in GP Falsterbo

Elf combinaties mochten zich zojuist melden voor de tweede ronde van de Grand Prix van Falsterbo. Willem Greve was de enige Nederlander in die groep en hij eindigde uiteindelijk op de zesde plaats in deze rubriek over 1.60m. De zege was voor Janika Sprunger, de Zwitserse amazone was met Bonne Chance CW ruim een seconde sneller dan Henrik von Eckermann.

Sprunger stuurde de negenjarige KWPN-merrie foutloos rond in 43.14 seconden en Von Eckermann noteerde een tijd van 44.24 seconden met de dertienjarige Cantinero.
De Zweedse Charlotte Mordasini was een fractie langzamer  en stuurde Romane du Theil in 44.29 seconden over de eindstreep en kon als derde op het podium plaatsnemen.

Malin Baryard-Johnsson uit Zweden werd vierde met de vijftienjarige KWPN-er H&M Tornesch en Meredith Michaels-Beerbaum maakte met Fibonacci de top 5 compleet.

Willem Greve zat in het zadel van de elfjarige Carambole N.O.P. en was met een foutloze rit in 45.68 seconden goed voor de zesde plaats. Vrijdag waren ze reserve in de door Nederland gewonnen landenwedstrijd in de Zuid-Zweedse badplaats, vandaag de beste van de drie Nederlandse combinaties in de Grote Prijs.

“Er had misschien meer ingezeten dan de zesde plaats, maar ik heb de tweede ronde iets behoudend gereden omdat de bodem wat hard en glad was”, legt Willem Greve uit. “Dan ga ik geen risico’s nemen. Ik ben wel heel tevreden. Carambole N.O.P. sprong vandaag zo makkelijk. Het was een super mooie wedstrijd, heel goed gebouwd. De beste 25 procent van de eerste omloop mochten terugkomen voor de tweede. En dat waren ook precies de elf foutlozen. Donderdag sprong Carambole N.O.P. al heel goed in de kwalificatiewedstrijd. Vandaag ging het gewoon super.”

Leopold van Asten en VDL Groep Zidane kregen vier strafpunten in de eerste omloop en eindigden op de zeventiende plaats. Ook Gerco Schröder kwam aan de start in deze rubriek. Hij zat in het zadel van Glock’s Cognac Champblanc en kreeg negen strafpunten in de eerste ronde en bleef steken op de 30-ste plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook