Ga naar hoofdinhoud

Hengstencompetitie binnenkort van start

El Capone en Marieke van der Putten.

Op woensdag 26 november a.s. vindt de eerste wedstrijd van de KWPN Hengstencompetitie plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Rond het middaguur komen de dressuurhengsten in de baan van de Amaliahal.
Het springen is avonds vanaf ca. 18.15 uur. De springhengsten die van start gaan in de klasse L worden door Johan Hamminga en Marc Houtzager beoordeeld op hun springtechniek en het gaan tussen de hindernissen.

De wedstrijd in Ermelo is de eerste uit een serie van drie wedstrijden om de winst in de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur en de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie Springen. De finales worden verreden tijdens de KWPN Hengstenkeuring, die van 4 t/m 7 februari plaatsvindt in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. Afgelopen editie werden El Capone (L), Desperado (M) en Cupido (Z) gehuldigd als de winnaars bij de dressuurhengsten. Bij hun springgefokte collega’s was de winst voor Edinburgh (L), VDL Groep Do Spiritivo (M) en Cidane  (Z).

De startlijsten en de exacte aanvangstijden zijn vanaf volgende week te vinden op de KWPN-website in de agenda. De entree bedraagt 10 euro per persoon, kaarten zijn te koop aan de kassa. Parkeren is gratis. Het evenement is te volgen via livestream op www.kwpn.tv (voor KWPN-leden gratis).

Bron: Horses/KWPN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook