Ga naar hoofdinhoud

Ierse springruiters geëerd op Gala

Cian O'Connor met Good Luck Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Ierse Naas Co Kildare werden op het Showjumping Gala de Ierse springruiters gehuldigd voor hun prestaties van het afgelopen jaar. Het nationale team dat in Gothenburg Europees kampioen werd, kreeg de onderscheiding Springploeg van het jaar. Cian O’Connor werd uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar en Denis Lynch’s hengst All Star (v. Argentinus) werd Paard van het Jaar in Ierland.

De Ieren waren succesvol in 2017 met de Europese titels bij de senioren en de pony’s. Individueel goud was er voor Harry Allen bij de pony’s en Cian O’Connor won in Gothenburg ook nog het brons.

Europees kampioen

Het gouden team met Bertram Allen, Denis Lynch, Cian O’Connor, Shane Sweetnam en Mark McAuley, onder leiding van Rodrigo Pessoa, won de titel Ploeg van het Jaar. De titel ‘Junior Team of the Year’ ging naar de gouden ponyruiters.

Cian O’Connor

Cian O’Connor werd Ruiter van het Jaar. O’Connor won naast team goud ook het brons met zijn paard Good Luck (v. Canturo). Zijn teamgenoot in Gothenburg Mark McAuley kreeg de titel ‘Rookie of the Year’.

All Star

De veertienjarige All Star werd Paard van het Jaar in Ierland. Onder Denis Lynch was het paard lid van het gouden team. Andere aansprekende resultaten van het duo dit jaar waren de zeventiende plaats in de wereldbekerfinale in Omaha en onder meer een tweede plaats in de 5* Grand Prix van Londen.

Bron Horse Sport Ireland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook