Ga naar hoofdinhoud

Johnny Pals tweede in Derby van Vlaanderen

Johnny Pals. Foto: De Paardenkrant

Drie combinaties (van 16) verzamelden slechts vier strafpunten in het pittige Derby-parcours op de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen. Zij mochten barrage rijden en alleen de Belg Jan Motmans en de Nederlander Johnny Pals reden zonder fouten door de finish. Motmans won en Pals werd tweede.

Jan Motmans ging als eerste van start in de barrage met de achtjarige hengst Dublin van Overis (v. Darco). Hij finishte in 47,64 seconden. Johnny Pals ging vervolgens van start met Urjul van Generhese (v. Indian Gold van Casterhoeve) en was met 48,37 seconden niet snel genoeg voor de zege. Vorig jaar won Pals met Urjul de Derby van Lummen.

De Belg Jeroen Appelen ging met Filesto van de Herkant (v. Oklund) voor de overwinning en qua tijd zat hij goed. In 47,54 seconden was hij iets sneller dan Motmans, maar met een springfoutje eindigde hij op de derde plaats.

Pals, de enige Nederlander in het verder geheel Belgische deelnemersveld, werd ook nog zesde met Top Hero (v. Ogano Sitte), net als Urjul een sBs’er.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook