Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington wint voor eigen publiek

Update
Kent Farrington en Creedance Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kent Farrington won voor eigen publiek de 1.50m Champagne Baron de Rothchild Trophy op de Longines Masters in Los Angeles. Harrie Smolders startte Don VHP Z  (v. Diamant de Semilly) en pakte met een twaalfde plek nog net een volgprijs mee. 

31 deelnemers verschenen aan de start van het technische parcours. Vier combinaties plaatsten zich voor de barrage waarin Farrington met KWPN’er Creedance (v. Lord Z) het snelst was in een tijd van 40.17 seconden. De combinatie is in de winningmood, vijf weken geleden wonnen ze nog de CSI5* Grote Prijs in St. Moritz.

De Zwitserse Jane Richard Philips en Pablo de Virton (v. Andiamo) kwamen in een tijd van 40.22 seconden het dichtst in de buurt van Farrington, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek.

Landgenoot Steve Guerdat zadelde voor deze rubriek Bianca (v. Balou du Rouet) en werd derde.

Harrie Smolders zag in de eerste omloop een balk uit de lepels vallen waardoor hij naar de twaalfde plek werd verwezen.

Longines Speed Challenge

De Longines Speed Challenge over 1.45m werd prooi voor de Egyptenaar Nayel Nassar met Lordan (v. Lordanos). Een unieke beoordeling in deze rubriek, waarbij elke springfout met twee tijdfouten wordt bestraft, leverde een spannende strijd op.

Nassar manoeuvreerde zich razendsnel door het parcours en zette een tijd neer van 63.47 seconden. Kevin Staut was met Elky van het Indihof HDC (v. Toulon) eigenlijk sneller, maar door een balk kwam hij net boven de tijd van Nassar uit. Samuel Parot liet met Quick du Pottier (v. Hurlevent de Breka) wel alle balken in de lepels liggen, maar zette een langzamere tijd neer dan de nummers één en twee waardoor hij derde werd.

Klik hier voor de uitslagen van het 1.50m.
Klik hier voor de uitslagen van het 1.45m.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook