Ga naar hoofdinhoud

Kuipers kwam zag en overwon op Outdoor Gelderland

Foto De Paardenkrant

Doron Kuipers had vandaag een succesvolle dag op Outdoor Gelderland. In de megarubriek over 1.40m op tijd pakte hij zojuist met overmacht de zege en eerder vanmiddag won hij ook al de Small Tour rubiek over 1.35m.

De prijzen in de Medium Tour werden verdubbeld vanwege het enorme deelnemersaantal van 122 combinaties. Kuipers ging als tweede van start en zette met Baileys zo’n snelle tijd neer, dat geen van zijn concurrenten er meer in de buurt kon komen. Albert Zoer was met Heechhiem´s Cancun VDM goed voor de tweede snelste tijd, maar dat was altijd nog ruim een seconde langzamer dan de 57.22 seconden van Kuipers en de zoon van Vincenzo.

Eduardo Alvarez Aznar en Suus Kuyten eindigden op de tweede plaatsen. De Spaanse ruiter zat in het zadel van de tienjarige KWPN-hengst Bjorn H en finishte in 59.97 seconden met de zoon van King Kolibri en Kuyten stuurde Dallas du Domaine Z  over de eindstreep in 60.56 seconden. Megan Laseur en Toshiki Masui mochten zich met Quisas Diamant en Quivive S Z als derden opstellen voor de prijsuitreiking.

De top 5 werd verder compleet gemaakt door Henk Frederiks met Ben B en Ramiro Quintana met Iluna op de vierde plaatsen en Niels Brussen met Qrack.BD en Ruben Romp met Don´T Touch It M op de vijfde plekken.

Small Tour

In de Small Tour kwam Kuipers in actie met Ad Blossom. Hij stuurde de dochter van Lupicor twee keer foutloos rond in deze tweefasen proef met een eindtijd van 28.12 seconden in de tweede fase. Zoer kwam in deze rubriek aan de start met Drum Drum en finishte in 28.46 seconden, goed voor de tweede plaats. Andre Sakakini uit Italië eindigde met de KWPN-ruin Arienal op de derde plaats. Het duo kwam in 28.64 seconden aan de finish. De Duitse ruiter Felix Haßmann stuurde zijn SI Brazonado in 28.64 seconden naar de vierde plaats en Cameron Hanley uit Ierland maakte met Chip V de top 5 compleet met een rit in 29.07 seconden.

Klik hier voor alle resultaten in de Medium Tour
Klik hier voor alle resultaten in de Small Tour

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook