Ga naar hoofdinhoud

Blauwendraad’s O’Brien overleden

Blauwendraad's O'Brien, hier met Angelique Hoorn Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Blauwendraad's O'Brien is niet meer. De hengst brak zijn knie na een operatie en moest worden ingeslapen, dat werd zojuist door de Hoefslag bekend gemaakt. De Peter Pan-zoon, die met Angelique Hoorn in 2007 Nederlands kampioen werd, in 2008 individueel achtste en met het team vierde (na diskwalificatie Tony Andre Hansen) werd op de Olympische Spelen en in beide jaren deel uitmaakte van het oranje team dat in Sankt Gallen de landenwedstrijd won, werd twintig jaar. 

De hengst van Ruud Bogerd en Joyce Nieberg had een tumor in zijn teelbal en moest daarom worden geopereerd. De operatie slaagde, maar bij het opstaan brak de hengst zijn been. Daarop werd besloten hem in te laten slapen.

Regiokampioen met Gitte Bogerd

Dit voorjaar werd Gitte Bogerd, dochter van de eigenaren, nog regiokampioen met O’Brien in de klasse L en onlangs sprong hij nog in het M. Begin 2015 maakte Gitte Bogerd haar debuut met het voormalige topspringpaard.  De toen zestienjarige Gitte sprong met de hengst naar twee overwinningen in de klasse B. Daarvoor was Gitte een aantal jaren succesvol bij de pony’s.

Blessures

In 2011 maakte een peesblessure een einde aan de topsportcarrière van de bruine hengst, die eerst bij het NRPS en AES en daarna bij het KWPN werd goedgekeurd. In 2009 blesseerde de zoon van Peter Pan tijdens de landenwedstrijd in Calgary de pees van zijn rechter voorbeen.

Hiervan herstelde hij, maar in 2011 liep O’Brien thuis bij een een sprongetje van amper een meter een blessure aan de pees van zijn linker voorbeen op. Hierna werd besloten definitief een punt achter zijn loopbaan in de topsport te zetten.

De mooie sportmomenten van O’Brien:

Bron: Hoefslag

 

 

Eén reactie op “Blauwendraad’s O’Brien overleden

  • sven buijks

    Top paard met gouden karakter!!! Was niet populair als dekhengst maar was zeker het gebruiken waard, zeker vanwege zijn stam (barona’s) die al veel dekhengsten en springpaarden op het hoogste niveau heeft gegeven.

    Het Nederlands springteam heeft zo’n paard gemist de afgelopen olympische spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook