Ga naar hoofdinhoud

‘London is goed te pas’

Exclusief
Foto De Paardenkrant

"Met London is niks aan de hand", zegt Wim Schröder als hem om een reactie wordt gevraagd op berichten in de pers dat de topper van zijn broer Gerco 'met pennen en schroeven in elkaar gehengst' zou zijn. "Hij is fris en goed te pas, London pakt dit indoorseizoen zijn wedstrijden wel mee", aldus Schröder.

De uitspraak over de pennen en schroeven van London kwam deze week uit de mond van de voormalige eigenaar van Glock’s London, Ger Visser. De failliete vastgoedondernemer, maar ook zijn vrouw, zoon en dochter staan in een strafzaak terecht wegens valsheid in geschrifte, faillissementsfraude en bedrieglijke bankbreuk.

Oplichting

Visser verweerde zich in de Almelose rechtbank tegen de beschuldiging dat hij zichzelf en zijn familieleden door oplichting zou hebben verrijkt. Hierover schrijft fd.nl:

’Weet u wat nu echte oplichting is?,’ vraagt Visser zijn rechters. Hij heeft zelf een antwoord. ’Hoe er met mijn Olympische springpaard London is omgegaan door de nieuwe eigenaar. Dat paard bleek artrose te hebben. Met pennen en schroeven hebben ze het hele gewricht van het paard in elkaar gehengst, om het toch weer te laten doen met wedstrijden. Dat is pas misdadig. Dat paard heeft 68 miljoen euro bij elkaar gebracht, maar zijn huidige waarde is zero. Zero!’

Wereldbekerfinale

Maar Wim Schröder ontkent namens zijn broer dat er iets bijzonders aan de hand is met Glock’s London. “Gerco wil dit seizoen naar de Wereldbekerfinale. Daarvoor heeft hij London tot zijn beschikking en daar is nu ook Glock’s Lausejunge bij gekomen. Die ontwikkelt zich ook heel goed.”

Eurocommerce California

De Almelose rechtbank confronteerde Visser maandag met een voorbeeld van de manier waarop Visser rommelde met paarden. Na het faillissement taxeerde een beëdigde expert het springpaard California op 25 september 2012 met terugwerkende kracht naar 1 december 2011 op 100.000 euro. Maar datzelfde paard was op dat moment al (namelijk op 1 april 2012) voor 2,2 mln euro verkocht aan de Qatar Armed Forces. Fd.nl hierover:

’Dat kan,’ zegt Ger Visser. ’Dat is de verantwoordelijkheid van mijn zoon. Die elementen zijn zoals ze zijn. Dat maakt toch niets uit, als een laag getaxeerd paard later meer blijkt op te brengen?’ Eén van de rechters vindt het allemaal wel erg toevallig: ’U vindt uitsluitend boerenpaarden in afgelegen stallen, die daarna heel veel geld waard blijken?’ Visser beaamt het zonder blikken of blozen.

Lees ook:

Kranten schrijven pagina’s vol over eerste dag Eurocommerce-zitting
Eurocommerce-zaak van start
De liveblog van fd.nl

De reconstructie van De Volkskrant
De reconstructie van Quote
Kijk terug: De slag om London: de val van een Olympische springstal

Bron: fd.nl / Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “‘London is goed te pas’

  • Debby

    Ik vind het bijzonder frustrerend dat deze beste man schijnbaar denkt boven de wet te staan en zich van geen kwaad bewust is van wat hij heeft aangericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook