Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten wint op fantastische wijze GCT Madrid

Maikel van der Vleuten won zaterdagavond op geweldige wijze met VDL Groep Verdi NOP de GCT Grand Prix van Madrid. In de barrage versloeg hij Marcus Ehning met Plot Blue met zo'n anderhalve seconde. Ook Gerco Schröder liet zien dat Glock's London weer terug is, zij werden derde.

De Grand Prix van Madrid kreeg een mooie ontknoping. Na de eerste ronde waren elf combinaties foutloos. Achttien combinaties gingen verder in de tweede ronde die de scherprechter bleek. Alleen Maikel van der Vleuten en Marcus Ehning bleven weer foutloos. Gerco Schröder liep met Glock’s London een tijdfout op evenals Edwina Tops-Alexander met Ego van Orti. Zij werden derde en vierde uiteindelijk.

In de spannende barrage werd beslist wie de 105.600 euro mee naar huis mocht nemen. Ehning startte als eerste met de zeer ervaren zeventienjarige Mr Blue-hengst Plot Blue. Ehning verloor nergens tijd en Plot Blue sprong geweldig. In 51.32 seconde kwamen ze over de finish. Van der Vleuten startte daarna met de KWPN-hengst Verdi, die twee weken eerder in de Wereldbekerfinale al had laten zien dat hij inmiddels ook een snel paard kan zijn. In het eerste gedeelte met de twee hele korte wendingen lag Van der Vleuten nog iets achter, maar vooral in de laatste lijn kon Maikel Verdi echt laten lopen en daar pakten ze de volle winst: 0/49.68 seconde.

“Het gaat op dit moment super. Wat mij betreft mag het ’t komende seizoen wel zo blijven lopen”, aldus Van der Vleuten. “VDL Groep Verdi NOP was net als in Lyon heel erg scherp en voelde perfect aan. In de eerste manche bleven we samen met tien anderen, waaronder Gerco met London, gemakkelijk foutloos. In de tweede manche stond de tijd extreem krap, waardoor we die bijna als een barragerit moesten rijden. Mede daardoor lukte het slechts twee ruiters om die tweede ronde binnen de tijd te blijven”, vervolgde Maikel, die in de barrage niet alleen opnieuw foutloos bleef maar ook sneller was dan Ehning. “Ik had het geluk als tweede van start te moeten gaan, waardoor ik Marcus had zien rijden. Ehning reed met Plot Blue een strakke barragerit, maar ik had het gevoel dat ik sneller kon. Dat kwam mede omdat Plot Blue in de wending naar de één na laatste hindernis iets weggleed, waardoor ze daar een extra galopsprong moesten maken. Ik kwam die wending met Verdi perfect door en kreeg mede daardoor ook een hele mooie voorwaartse afstand naar de laatste hindernis, waarmee ik op de eindstreep anderhalve seconde sneller was”. Maikel geeft Verdi NOP nu een week rust, daarna gaat hij naar een kleine wedstrijd in Redefin om zich voor te bereiden op de landenwedstrijd in Rome, waar voor Nederland voor het eerst dit seizoek punten zijn te verdienen in de Furusiyya FEI Nations Cup competitie.

Gerco Schröder mistte op een haar de barrage. “In de tweede manche stond de tijd heel krap en in de laatste lijn koos ik er voor om buiten om te gaan. Die beslissing werd mij fataal. Toch ben ik dik tevreden, want Glock’s London sprong voortreffelijk”, aldus een zeer met zijn derde plek ingenomen ruiter.

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Ehning versus Van der Vleuten

Interview Maikel van der Vleuten

Interview Marcus Ehning

Interview Gerco Schröder

Bron Horses / KNHS

Eén reactie op “Maikel van der Vleuten wint op fantastische wijze GCT Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook