Ga naar hoofdinhoud

MCB Ulke verder als fokmerrie

Gert-Jan Bruggink, hier met MCB Ulke. Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

"Eigenlijk heeft Ulke zelf het moment bepaald. Typisch Ulke met haar sterke karakter. We hebben geleerd dat te respecteren en te waarderen", kondigen Pia-Luise Aufrecht en Gert-Jan Bruggink het terugtrekken uit de sport van MCB Ulke aan. De zestienjarige Lux-dochter wordt nu ingezet voor de fokkerij.  

Het plan was om Ulke afgelopen weekend in Dortmund te starten en vervolgens als laatste wedstrijd deze week op Indoor Brabant, waar de merrie afscheid van de sport zou nemen. In Dortmund liep Ulke voor aanvang van het concours een kleine blessure op, waarna Bruggink besloot de merrie niet meer voor te stellen in de tweede vetcheck. “Gert-Jan wilde niks forceren en heeft dit als ‘teken’ van Ulke gezien”, aldus Aufrecht.

Aanwinst

“Ulke was sportief gezien een ongelooflijke aanwinst voor onze stal en we zijn overtuigd dat ze dat ook als fokmerrie zal zijn. We kijken er naar uit om onze eerste parcoursen in het zadel van haar kinderen te rijden.”

Sucessen

Zowel Aufrecht als Bruggink waren succesvol met Ulke. Onder Bruggink was de merrie de beste in Villach, Salzburg, Donaueschingen en Samorin. Met Aufrecht sprong ze naar overwinningen in Hachenburg en Dortmund.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Oosterbrook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook