Ga naar hoofdinhoud

MCB Ulke verder als fokmerrie

Gert-Jan Bruggink, hier met MCB Ulke. Foto: Pierre Costabadie/ www.arnd.nl

"Eigenlijk heeft Ulke zelf het moment bepaald. Typisch Ulke met haar sterke karakter. We hebben geleerd dat te respecteren en te waarderen", kondigen Pia-Luise Aufrecht en Gert-Jan Bruggink het terugtrekken uit de sport van MCB Ulke aan. De zestienjarige Lux-dochter wordt nu ingezet voor de fokkerij.  

Het plan was om Ulke afgelopen weekend in Dortmund te starten en vervolgens als laatste wedstrijd deze week op Indoor Brabant, waar de merrie afscheid van de sport zou nemen. In Dortmund liep Ulke voor aanvang van het concours een kleine blessure op, waarna Bruggink besloot de merrie niet meer voor te stellen in de tweede vetcheck. “Gert-Jan wilde niks forceren en heeft dit als ‘teken’ van Ulke gezien”, aldus Aufrecht.

Aanwinst

“Ulke was sportief gezien een ongelooflijke aanwinst voor onze stal en we zijn overtuigd dat ze dat ook als fokmerrie zal zijn. We kijken er naar uit om onze eerste parcoursen in het zadel van haar kinderen te rijden.”

Sucessen

Zowel Aufrecht als Bruggink waren succesvol met Ulke. Onder Bruggink was de merrie de beste in Villach, Salzburg, Donaueschingen en Samorin. Met Aufrecht sprong ze naar overwinningen in Hachenburg en Dortmund.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Oosterbrook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook