Ga naar hoofdinhoud

ONNK ook in 2016 op agenda

Na de geslaagde editie van vorig jaar streeft de organisatie dit jaar wederom naar een mooi en druk bezocht evenement. Het Open Noord Nederlands Kampioenschap (ONNK) voor vrijspringen en vrijbewegen en vindt plaats in de drie Noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Meerdere internationale sportpaarden namen in hun jonge jaren deel aan dit evenement. Zo wordt ONNK finalist Djumpsina SFN (v. Zürich) opgeleid voor de hoge sport door Gerco Schröder. Nog enkele voorbeelden van succesvolle ONNK deelnemers uit het verleden: Harley VDL-nakomeling Constable II springt 1.60 onder de Amerikaanse Laura Kraut en de schimmelruin Baros (v. Casco) springt eveneens op het allerhoogste niveau onder de Zwitser Pius Schwizer.

Jong talent

Het ONNK is een meting van jong spring- en dressuurtalent en daardoor aantrekkelijk voor deelnemers maar ook voor handelaren om nieuw talent te spotten. Zo werd de Zirocco Blue-merrie Hulana, dankzij haar deelname aan het ONNK vorig jaar, verkocht aan internationaal springruiter Björn Wienfort in Duitsland.

Selectiewedstrijden

Op de volgende selectiewedstrijden kunnen deelnemers zich plaatsen voor de finale:
– 16 april 2016: De Rietweg Manege, Bronneger.
Aanvang: 13:00 uur
– 23 april 2016: Dollard Manege, Winschoten
Aanvang: 13:00 uur
– 30 april 2016: HBC Stal, Boyl
Aanvang: 13:00 uur

Het jurycorps voor de selectiewedstrijden bestaat uit Freek van der Laan en Matty Marissink.

De finale is op 7 mei 2016 in de HJC manege te Tolbert, aanvang 18:30 uur. Een afvaardiging van het KWPN, het A.E.S. en het N.R.P.S zal het juryteam tijdens de finale vormen.

Bron: Persbericht ONNK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook