Ga naar hoofdinhoud

Ook springruiterteam CHIO Aken bekend

Marc Houtzager en Sterrehofs Calimero Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Rob Ehrens maakte gisteren niet alleen het springruiterteam voor Falsterbo bekend, maar ook het team waarmee hij op donderdagavond 20 juli op het beroemde CHIO in Aken de strijd aangaat in de landenwedstrijd. De wedstrijd telt niet mee voor de FEI Nations Cup serie.

De springruiters die in Aken in actie komen zijn, naast de Nederlandse kampioen Marc Houtzager met de paarden Sterrehof’s Calimero en Sterrehof’s Baccarat, Frank Schuttert met Chianti’s Champion en Winchester HS en Harrie Smolders met de paarden Don VHP Z, Emerald N.O.P. en Hos D’O. Ook neem Rob Ehrens twee combinaties uit het Nations Cup team voor Falsterbo mee. Dit zijn Aniek Poels met Athene, Barry White en Cosma Go R en Michel Hendrix met Baileys en Don Diablo HX.

‘Zorgen voor opvolging van oudere garde’

Een exacte keus voor de paarden is nog niet gemaakt, die volgt waarschijnlijk pas in Aken. Ehrens over zijn team: “Aken is altijd speciaal, dit is een groep die de laatste weken en maanden heeft laten zien in vorm te zijn. Michel en Aniek rijden eerst komende vrijdag de FEI Nations Cup in het Zweedse Falsterbo en de paarden gaan dan door naar Aken. Ze lopen geen extra rubrieken meer in Zweden. Voor deze relatief jonge ruiters zijn dit kansen om zich verder te ontwikkelen die ze moeten grijpen. Dat is voor ons allemaal heel belangrijk, we moeten op tijd zorgen voor opvolging van de oudere garde.”

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook