Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw tweede plaats voor Schuttert in Calgary

Update
Frank Schuttert met Winchester HS. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de openingsdag van de Rolex Grand Slam in Spruce Meadows pakte Frank Schuttert in de 1.60m-rubriek al de tweede plaats achter Lorenzo de Luca. Op de tweede dag moest de jarige Schuttert met Winchester HS alleen Roger-Yves Bost voor zich dulden in de hoofdrubriek. De Fransman was in de barrage slechts drie tiende sneller. Dat beloofd nog wat in de met 2 miljoen dollar gedoteerde Grote Prijs op zondag. 

Opnieuw lieten de Nederlanders hun goede vorm zien in de Cana Cup over 1.60m. Naast Frank Schuttert reden ook Ruben Romp op Audi’s Teavanta II C Z (v. Treasure) en Michael Greeve met Eurohill’s Africa (v. Guidam) zich in de barrage. Maar ze konden geen van drieën op tegen Roger-Yves Bost. De winnaar van het team goud in Rio reed in zijn bekende stijl een zeer snelle barrage met Quod’Coeur de la Loge (v. Ideal de la Loge) en klokte 41.24 seconden. Frank Schutter kwam er dicht bij met de Nmero Uno-zoon, hij zette 41.54 op het scorebord. Sergio Alvarez Moya uit Spanje stuurde de KWPN’er Arrayan (v. Baloubet du Rouet) na de derde plaats in 42.02 seconden.

Ruben Romp sprong Audi’s Teavanta II C Z met een foutloze rit naar de vijfde plaats in 44.27 seconden, achter Greg Broderick op MHS Going Global (v. O Quidam Junior). Michael Greeve eindigde met twaalf strafpunten met de Guidam-zoon Eurohill’s Africa als laatste in de barrage, op de achtste plaats.

Frank Schuttert vertelde over zijn rit: “Mijn plan was zo’n beetje het zelfde als gisteren. Ik wilde weer snel zijn en bovenin het klassement eindigen. Hij is van nature snel en kan vlug draaien, dus ik reed dezelfde barrage als gisteren en ik ben blij dat ik weer tweede geworden ben.” Schuttert geeft Winchester nu een paar dagen rust voor de Grote Prijs op zondag.

Veniss beste in 1.50m

De 1.50m-rubriek kwam op naam van de Braziliaan Pedro Veniss op For Felicila (v. For Pleasure) in 42.53 seconden. Andrew Ramsay werd tweede ne vierde in de rubriek met respectievelijk Cocq a Doodle (v. Nolan R) en Stranger 30 (v. Stakkato). Philipp Weishaupt en Catokia 2 (v. Catoki) werden derde.

Bekijk hieronder de video van de winnende rit:

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/ ClipMyHorse

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook