Ga naar hoofdinhoud

Remco Been snelste in TT-hal Assen

Remco Been op NIC Assen 2014. Foto: Kitty Nijholt

Remco Been was zaterdagmiddag de snelste ruiter bij de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Drenthe, waarin maar liefst 76 ruiters van start gingen.

In een wedstrijd over hindernissen van 1,45m., met barrage, greep de ruiter uit Wierden in een fraaie en snelle rit de winst in de hal vernoemd naar het snelle race-circuit.

Favoriet voor de eindoverwinning was de Amerikaan Andrew Ramsay die vrijdagavond de eerste kwalificatie won en ook doordrong tot de barrage in de tweede kwalificatie. Maar Ramsay was te gretig met zijn paard Welfare en kwam met acht strafpunten de ring uit. Wel reed Ramsay de snelste barragerit in 39,99 seconden.

Voor Ramsay waren al twee combinaties foutloos gebleven, de Duitser Tim Hoster met Zomotti en onze landgenoot Michael Greeve met Whitney Bb. Hoster zette als eerste foutloze combinatie een tijd van 42,50 seconden neer en Greeve dook er in de volgende rit direct onder met 42,13. Vervolgens ging Been ging met Zissoga 2 snel rond en zonder fouten liet hij de klok staan op 41,73.

De twee na hem startende combinaties wisten Been niet meer van de troon te stoten. “Dit is een mooie overwinning”, liet Been na afloop weten. “Met dit paard start ik zondag ook in de Grote Prijs. Maar ik reken mijzelf niet tot de favorieten. Als ik in het basisparcours foutloos blijf, ben ik al dik tevreden”.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses / persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook