Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Bengtsson en Kristoffersen ten einde

Rolf-Göran Bengtsson met Casall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De samenwerking van Bo Kristoffersen en Rolf-Göran Bengtsson gaat eind dit jaar na vijftien jaar stoppen. Kristoffersen blijft op de huidige locatie in Breitenburg en Bengtsson blijft rijden en gaat dit voortzetten op de locatie waar ook zijn vrouw Evi Bengtsson gevestigd is.

Ze laten via hun website weten dat deze keuze in goed overleg is gemaakt, met veel wederzijds respect voor elkaar  en dat ze ondanks deze beslissing goede vrienden blijven.

Toevallige samenwerking

Kristoffersen en Rolf-Göran Bengtsson hebben in 2003 stal Bengtsson-Kristoffersen opgezet. Deze samenwerking ontstond door puur toeval, maar ze vullen elkaar goed aan en doen beide dat wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo zorgt Kristoffersen het management en de studenten op zich en leidt Bengtsson de paarden op en brengt hij deze uit op wedstrijden.

Olympisch Zilver

De Zweed Rolf-Göran Bengtsson werkte jarenlang als monteur en combineerde dit met zijn baan als ruiter. In 1996 vertrok hij naar Nederland en ging hij bij Jan Tops aan de slag, tot hij in 2003 naar Breitenburg verhuisde om samen met Kristoffersen te gaan werken. Bengtsson won in 2004 teamzilver en in 2008 individueel zilver op de Olympische Spelen in Beijing.

De Deen Bo Kristoffersen vertrok in 1990 naar Duitsland. Hij is jarenlang ruiter en trainer geweest, totdat hij besloot zich meer de zakelijke kant van de sport te willen focussen. Voordat hij in 20013 ging samenwerken met Bengtsson is hij nog als trainer van het Deense team aan de slag gegaan.

Bron: Stal Bengtsson-Kristoffersen/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook