Ga naar hoofdinhoud

Schröder derde in 1.55m Verona

Gerco Schröder met Glock's Zaranza. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Acht combinaties wisten zich zojuist te plaatsen voor de barrage van het parcours over 1.55m in het Italiaanse Verona. Penelope Leprevost wist met een klein verschil in tijd de zege te grijpen in deze vijfsterrenrubriek, Jessica Springsteen werd tweede en Gerco Schröder kon als derde plaatsnemen op het podium.

Springsteen zette al vroeg in de barrage een snelle tijd neer. De Amerikaanse amazone stuurde haar twaalfjarige Davendy S, waarmee ze gisteren een 1.55m rubriek won, in 37.50 seconden over de eindstreep.
Penelope Leprevost dook onder die tijd met Nice Stephanie, de Franse amazone stuurde de elfjarige dochter van Cardento in 37.36 seconden naar de finish.
Schröder en Glock’s Zaranza wisten de barrage foutloos te voltooien in 38.45 seconden en konden zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking.

Emanuele Gaudiano zorgde met de tienjarige Farao Of Heritage voor het beste Italiaanse resultaat. Het duo kwam in 38.93 seconden aan de finish.
De Zwitserse Janika Sprunger en de veertienjarige KWPN-er Uptown Boy maakten de top 5 compleet, zij stopten de klok op 40.86 seconden.

De snelste tijd in de barrage was van Edwina Tops-Alexander met de tienjarige Questina. De Australische amazone stuurde de dochter van Quidam’s Rubin in 37.34 seconden over de eindstreep en was precies 0.02 seconden sneller dan Leprevost, maar kreeg vier strafpunten en kwam daarmee uit op de zesde plaats.

Maikel van der Vleuten kwam ook aan de start in deze rubriek met VDL Groep Quatro, maar met achttien strafpunten in de eerste omloop bleef het duo steken op de 39-ste plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook