Ga naar hoofdinhoud

Sergio Alvarez Moya wint met KWPN’er Charmeur

Sergio Alvarez Moya met Action-Breaker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het CSIO in La Baule is vanmorgen aan de laatste dag begonnen met 1.45m rubriek Twee Fasen. De Spanjaard Sergio Alvarez Moya trok na een spannende strijd de overwinning naar zich toe op de KWPN'er Charmeur (v. Numero Uno). Catherine Van Roosbroeck werd nipt tweede en ook Philippe Rozier zat er vlak bij en werd derde. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

In 1m45-proef in twee fasen zette Catherine Van Roosbroeck al vroeg een snelle tijd neer met de sBs merrie Cerise Des Brumes (v. Cicero Z), 30.50 seconden. Vier starts daarna kwam Philippe Rozier op 3 honderdste van een seconde. Ook hij zat op een sBs-fokprodukt, Unpulsion de la Hart (v. Kashmir van Schuttershof) en klokte 30.53 seconden. Direct daarna reed Sergio Alvarez Moya een ijzersterke tweede fase met de zoon van Numero Uno en zette 30.21 op de klokken waar niemand meer aankwam. Charmeur sprong als jong paard al in het oog, onder Wendy Veldman kwalificeerde hij zich al voor het WK in Lanaken in 2013 via de goede prestaties in de Vion-cup. In de Vion-cup won het paar brons.

Voor Nederland kwamen Johnny Pals en Leopold van Asten in de ring. Pals kreeg met de Heartbreaker-hengst Vignet een balk en werd 30ste, Van Asten had 9 strafpunten met VDL Groep Zagreb.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook