Ga naar hoofdinhoud

Shane Breen wint Amadeus Men Trophy

Arezzo VDL, hier met Jessica Kürten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Ier Shane Breen stuurde vandaag zijn nieuwe, 11-jarige ruin Undicci (v. Camiell Flamingo Z) naar de overwinning in de Amadeus Men Trophy. In deze 1,50m hoge CSI4* kwalificatie voor de Grote Prijs wisten vier Nederlandse springruiters het parcours foutloos af te leggen en prijzengeld op te strijken.

De Ierse ruiter zette als vijftiende starter in een 31 deelnemers tellend deelnemersveld een tijd neer, waar vervolgens niemand meer aan kon komen. Fransman Olivier Robert kwam in de buurt en werd tweede met Quenelle du Py x (v. Tresor du Renom). Jur Vrieling volgde op plaats drie met Arezzo VDL (v. Chin Chin).

Vos en Carat

Op plaats vier eindigden Robert Vos en Carat (v. Cardento), de combinatie die de GP-kwalificatie van gisteren wist te winnen. Nederlanders Gert-Jan Bruggink met Vampire (v. Marome) en Ben Schröder met Urban Hero (v. Centurion Montfort) gingen ook foutloos rond en eindigden respectievelijk op de 7e en 10e plaats.

Undicci was voorheen van de Zweedse top-amazone Malin Baryard en behaalde ook al een aantal mooie successen met Mathijs van Asten.

Ladies Tour

In de Mevisto Ladies Tour – eveneens een kwalificatie voor de Grote Prijs, die vervolgens werd verreden – zegevierde de Zweedse Linn Zakariasson met Ugaulin du Bosquetiau (v. Kashmir van ’t Schuttershof). De enige Nederlandse ‘lady’ in het gezelschap, Suzanne Tepper, liet vier strafpunten noteren in het zadel van Zavall VDL (v. Casall) en werd zesde.

Uitslag Amadeus Men Trophy
Uitslag Mevisto Ladies Tour

Bron: Horses – De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook