Ga naar hoofdinhoud

Springteam België voor WEG bekend

Conrad de Hus hier met Gregory Wathelet. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het is bekend welke Belgische springruiters naar de Wereldruiterspelen in Normandië gaan. Assistent-bondscoach Dirk Demeersman vatte de selectie als volgt samen: “De juiste ruiters met de juiste paarden op het juiste moment in vorm en dat op de juiste plaats.” Deze juiste ruiters zijn Gregory Wathelet, Pieter Devos, Jos Lansink en Olivier Philippaerts. Jos Verlooy is eerste reserve.

 Demeersman: “We hebben gekozen voor paarden die heel fris zijn en die momenteel met hun ruiter in topvorm verkeren of heel dicht bij deze topvorm aan liggen. We willen ons in Normandië met de ploeg kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio”. Om deze kwalificatie af te dwingen, moet het team een top vijf plaats behalen op het WK.

Belgisch kampioen Wathelet sprong dit jaar met Conrad de Hus onder meer dubbel nul in de landenwedstrijd van Aken en was ook goed voor een nulronde op de Furusiyya FEI Nations Cup van Hickstead. Vice-Belgisch kampioen Devos pakte met Dream of India Greenfield dit jaar al de winst in de Longines Global Champions Tour van Shanghai en was dubbel nul in de landenprijs van Hickstead.

Ook Olivier Philippaerts heeft dit jaar bewezen met zijn hengst Cabrio vd Heffinck in topvorm te zijn. In maart van dit jaar won het duo de Grote Prijs van de CSI3* Vejer de la Frontera, kregen ze maar één fout in de tweede ronde van de GP van CSIO5* Lummen en op de Furussiya FEI Nations Cup van La Baule sprongen ze dubbel foutloos.

Oud-wereldkampioen Jos Lansink liep dit voorjaar in Lanaken nog een sleutelbeenbreuk op na een val: “Hierdoor heeft hij enige achterstand opgebouwd, maar hij lijkt nu met Ensor in heel goede vorm”, zegt Demeersman.

Bron: Horses / Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook