Ga naar hoofdinhoud

Topmerrie Qerly Chin overleden

Harrie Smolders met Walnut de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De topmerrie Qerly Chin is overleden op 22-jarige leeftijd overleden. De dochter van Chin Chin stond aan de wieg van veel goede springpaarden, haar dochter Exquis Walnut de Muze is in Nederland wellicht de bekendste.


De BWP-merrie Querly Chin liep zelf op het hoogste niveau onder de Zwitser Christophe Barbeau. Na haar springcarrière genoot ze van haar pensioen op Haras des M. Mede door middel van embryo transplantatie kreeg de merrie verschillende goed springende kinderen en heeft de fokkerij van Joris den Brabander op de kaart gezet. Haar kinderen Narcotique II, Narcotique IV, Walnut, Werly Chin en Walloon liepen op Grand Prix niveau. Querly Chin is grootmoeder van onder andere Farfelu de la Pomme, Sea Coast Ferly, Querlybet Hero, Falaise de Muze en I’m Special de Muze. Maar ze is bijvoorbeeld ook de overgrootmoeder van Sterrehof’s Ushi. De invloedrijke merrie laat veel goeds na.

Bron Horses/Studforlife.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook