Ga naar hoofdinhoud

Tweede plek voor KWPN’er Eindhoven G.H. in 1.50m

In de eerste dikke proef van CSI Hickstead over 1.50m stuurde Billy Twomey de door De Gerdinehoeve gefokte KWPN'er Eindhoven G.H. (v. Vaillant) naar het tweede prijzengeld. De overwinning kwam op naam van Holly Smith, die pas net hersteld is van een beenbreuk.

Smith stond ruim dertien weken langs de zijlijn nadat ze afgelopen februari haar been brak tijdens een training. Dat ze weer helemaal terug is op het oude niveau bewees ze gisteravond. De amazone stuurde haar negenjarige troef Quality Old Joker (v. Obos Quality 004) niet alleen foutloos door het niet al te makkelijke basisparcours, maar zette in de barrage ook de niet te kloppen tijd van 43.05 seconden neer.

Pals noteert een springfout

Twomey had met zijn Vaillant-nakomeling ruim een seconde meer nodig om de finishlijn te passeren en werd zo naar de tweede plek verwezen. Jessie Drea streek met de bij AES goedgekeurde hengst Mullaghdrin Touch The Stars (v. Touchdown) het derde prijzengeld op.

Johnny Pals hield in deze rubriek de Nederlandse driekleur hoog, maar zag in de eerste omloop een balk uit de lepels vallen waardoor hij op de zestiende plek eindigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grand Prix-Replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.