Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaats voor Gerben Morsink in Lanaken

Gerben Morsink
Gerben Morsink. Foto De Paardenkrant
Zojuist werd de 1,45m-2*-rubriek op de Z-Tour in Lanaken afgesloten met een nipte overwinning voor de Luxemburger Victor Bettendorf en Colchique du Gibet (v. Chacco-Blue). Hij bleef de snelle Braziliaan Pedro Veniss ruim een tiende voor. Gerben Morsink reed zijn eigen fokproduct Clintino (v. Clinton) naar een vierde plek op precies één seconde van de winnaar.

Achttien van de 53 deelnemers in de 2* Twee Fasen-proef bleven dubbel nul. Victor Bettendorf was met de Chacco-Blue-dochter Colchique du Gibet in 27,31 seconden de snelste. Hij verbeterde de tijd van Pedro Veniss met een tiende. Veniss had even daarvoor 27,46 seconden op de klokken gezet met de elfjarige merrie Anaya Ste Hermelle. De dochter van Andiamo rijdt hij pas sinds oktober.

De derde plaats kwam in handen van Wouter Devos die op Tonik Hero (v. Ogano Sitte) 27,92 seconden nodig had in de tweede fase.

Eigen fokproduct

Aan het einde van de rubriek deed Gerben Morsink een poging om de tijd van Bettendorf nog te verbeteren. Maar de Tukker had precies één seconde meer nodig. De tienjarige Clintino komt uit de eigen fokkerij van de familie Morsink. Zijn moeder is de Amor-merrie Dakina die al de nodige internationale springpaarden heeft gebracht, zoals de KWPN-hengsten Lexicon (v. Voltaire) en Carthino Z (v. Carthago).

Lars Kuster was met een negende plaats op Cassandra (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de tweede Nederlander in de prijsuitreiking.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.