Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten: ‘Het is maar een onbenullig botje’

Maikel van der Vleuten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteravond won Maikel van de Vleuten tot grote vreugde van het Brabantse publiek de Audi Prize met Arera C (v. Indoctro). 'Arera is een snel paard dat maakt uiteindelijk net het verschil'; vertelt Maikel van der Vleuten.

Na Van der Vleuten kwamen nog twee Zweedse ruiters, Peder Fredricson en Henrik von Eckermann, aan de start. ”Dat zijn fantastische ruiters en ik wist dat zij sneller konden. Je hebt niet zomaar gewonnen op dit niveau. Maar ik had wel de nodige druk gelegd op de laatste twee ruiters. Dat zag je ook bij Fredricson, die nogal wat riskeerde na de laatste stijlsprong en daardoor een fout kreeg. Dit zelfde geldt voor Von Eckermann.

Opsteker

Eind januari op Jumping Amsterdam kreeg Van der Vleuten een ongeluk met Salomon waarbij hij zijn middenhandsbeentje brak. ”Het is maar een onbenullig botje eigenlijk. Maar het herstel duurt lang. Het voelt nog steeds niet lekker, want het voelt dat ik nog steeds minder kracht heb in mijn rechterhand. Maar het lukt allemaal.”; aldus Van der Vleuten.

Trots op Indoor Brabant

”Indoor Brabant is toch een wedstrijd waar wij Brabanders naar toe leven. Ik denk dat we überhaupt trots mogen zijn dat wij een Rolex Grand Slam in ons landje hebben.”; vertelt Van der Vleuten die zelf met Idi Utopia aan de start komt in de Rolex Grand Slam. Op de vraag of hij goede kans heeft om 0 te rijden antwoordt hij: ”Idi Utopia is één van de paarden die er voor mijn gevoel aan komt. Het is een paard met enorm veel talent en kwaliteit. Het zal voor niemand makkelijk worden in de Grand Slam, maar het gaat sowieso een hele ervaring worden voor mijn paard. Ze sprong vrijdag eigenlijk goed in de kwalificatie. Ik ga met een goed gevoel naar de Grand Slam.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Clipmyhorse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook