Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten zesde in GP Spruce Meadows

Maikel van der Vleuten met Verdi TN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

VDL Groep Verdi TN in blakende vorm in Calgary. Eerder pakten Maikel Van der Vleuten en de Quidam de Revel-zoon al een derde plaats in het 1,60 m van de Cana-cup. Gisteren kwam daar voor deze combinatie nog een verdiende zesde plaats bij in de fysiek zwaarste Grand Prix ter wereld, de Rolex Grand Slam Grote Prijs van Spruce Meadows. De overwinning ging naar Philipp Weishaupt met LB Convall.

In de eerste manche van deze Grote Prijs wisten slechts zeven combinaties foutloos naar de eindstreep te rijden. Maikel van der Vleuten behoorde ook tot die groep. In de tweede manche viel er in de laatste lijn één balk op de grond. Daarbij was Maikel van der Vleuten net één honderste van een seconde buiten de toegestane tijd. Dit zorgde voor een strafpunten totaal van vijf. Waarmee Van der Vleuten zo op de zesde plaats wist te eindigen.

GP van Aken

De zege van de Grote Prijs van Calgary ging naar Duitsland. Philipp Weishaupt had hiervoor LB Convall gezadeld, de hengst waarmee hij in 2016 ook die andere loodzware hoofdprijs had gewonnen, die van het CHIO in Aken. Weishaupt moest als een na laatste aan de start verschijnen en wist als enige de teller in twee manches op nul te houden.

1 miljoen

Hiermee won Weishaupt de Rolex Masters Grand-Prix van Spruce Meadows en 1 miljoen Canadese dollars. Eerder deze zomer werd de ruiter nog succesvol aan zijn blinde darm geopereerd, maar dit hield hem niet van deze overwinning af.

Zware proef

Doordat slechts de winnaar dubbel nul wist te rijden moest Luciana Diniz met Fit For Fun (v. For Pleasure), door één springfout in de tweede manche, genoegen nemen met de tweede plaats.

Mclain Ward, die zijn 11-jarige merrie HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve) voor deze zware proef had gezadeld, begon zijn tweede manche met nul punten op de teller. In het midden van de driesprong in de tweede manche tikte het duo één balk uit de lepels. Doordat Luciana Diniz met haar eindtotaal van vier strafpunten over twee manches, de eerste manche bijna drie seconden sneller reed dan McLain Ward en McLain Ward de tweede manche slechts twee seconden sneller reed dan Luciana Diniz, moest McLain Ward genoegen nemen met de derde plaats in deze Grote Prijs.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Lees ook:

Van der Vleuten en Verdi TN derde in 1,60m Cana Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook