Ga naar hoofdinhoud

WEF Challenge voor Samuel Parot en Atlantis

De zesde ronde van de Challenge Cup op het WEF in Wellington kwam in Chileense handen. Op Atlantis was Samuel Parot in de barrage Pedro Muylaert op Prince Royal Z MFS met bijna twee seconden te snel af. Op de derde plaats kwam Laura Chapot die op een tiende achter de Braziliaan Muylaert eindigde.

De Challenge Cup werd in de kleinere Global Arena gehouden, iets wat Samuel Parots paard Atlantis heel goed past. Parot: “Je hebt een paard nodig die voorzichtig is en die snel is en met vermogen springt. Dit paard heeft alles.” De zoon van Andiamo Z sprong het 1,50m-parcours met gemak foutloos in de snelle tijd van 31,94 seconden.

Debuut

Pedro Muylaert finishte in 33,68 seconden op de tienjarige Prince Royal Z MFS, net als Atlantis een Zangersheide fokproduct. Muylaert debuteerde met de zoon van Prince de Revel in Wellington. Hij heeft de teugels overgenomen van Nestor Nielsen van Hoff. De ruiter uit Uruguay kwam met het paard voor zijn land uit op de Spelen van Rio.

Chapot derde

De derde plaats was voor Laura Chapot op de Ier ISHD Dual Star (v. Quick Star). Zij kwam in 33,79 seconden over de meet. Ook de als vierde geplaatste Daniel Coyle zat er met 33,92 seconden dicht bij een podium plek. De Ierse springruiter had Cita (v. Casall) onder het zadel met wie hij al een aantal keren in Wellington heeft gewonnen.

Millar met KWPN’er

De top vijf werd vol gemaakt door Jonathon Millar in het zadel van de KWPN’er Bonzay (v. Numero Uno). De Canadees was foutloos maar met 36,77 seconden beduidend langzamer.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook