Ga naar hoofdinhoud

Christian Ahlmann superieur winnaar tweede onderdeel Wereldbekerfinale

LIVE

Waren de Fransen gisteravond nog favoriet voor de Wereldbeker, vandaag werden de kaarten flink geschud. Christian Ahlmann reed Taloubet Z gedecideerd naar de zege. Denis Lynch werd na een voor zijn doen rustige barragerit tweede met All Star 5. Harrie Smolders was de snelste vierfouter met Emerald N.O.P. en legde beslag op de derde plaats, een prima uitgangspositie voor de laatste finalewedstrijd op maandag. Een foutje in de zware laatste lijn van VDL Groep Verdi TN N.O.P. houdt Maikel van der Vleuten uit de barrage.

Uitslag

Fotoalbum

LIVE BLOG

Barrage

Christian Ahlmann moet in een barrage met zeven combinaties het spits afbijten met Taloubet Z. Hij zet de, naar later blijkt, beslissende toon met een strakke foutloze rit in 36.85 seconden. De Duitser, die een paar jaar geleden in Leipzig de Wereldbeker nog won met Taloubet Z, rijdt ogenschijnlijk rustig, maar met heel weinig meters. Vooral de wending naar de FEI-steilsprong is gewaagd. De twee balken in het jacht van gisteren met Colorit zijn door deze prestatie al weer aardig goed gemaakt.

Denis Lynch rijdt met de niet al te snelle All Star 5 een safe rit en komt eveneens foutloos aan de streep in 41.42.

Bij Robin de Ponthual is het scherpe er inmiddels vanaf. Met de Amerikaan Peter Lutz in het zadel vallen er twee balken. Marco Kutscher probeert vooral ritme te houden met zijn Chaccorina. Hij rijdt buitenom waar Ahlmann binnendoor ging, maar krijgt twee keer een grote afstand en komt met 8/39.48 door de finish.

Harrie Smolders besluit Emerald N.O.P.  in hoog tempo na de dubbel buitenom naar de steilsprong te rijden. Maar de daarop volgende oxer geeft een fout. In 39.18 komt hij met vier strafpunten op de voorlopige derde plek terecht.

Zelfs Marcus Ehning bezwijkt onder de druk. Cornado NRW tikt een ongebruikelijke twee balken richting het zand. Wel realiseert Ehning de kortst denkbare wending naar de FEI-steil.

Laatste starter – en Wereldbekerhouder – Steve Guerdat maakt met Corbinian een springfout op de eerste hindernis in de barrage. Een typisch voorbeeld van al met de wending bezig zijn die volgt na de hindernis. Een vierde plaats voor Guerdat en de geweldig springende zoon van Cornet Obolensky.

19.17
Een rijfout van de leidende amazone! Te laat vraagt Penelope Leprevost haar Vagabond de la Pomme om naar de laatste hindernis een zesde galopsprong te maken, de hengst raakt uit evenwicht met een vallende balk tot gevolg. Het klassement wordt flink geschud. Zeven deelnemers in de barrage. De top drie van gisteren wist zich niet te plaatsen.

19.15
Hij viel al zo vaak vanavond. Maar ook Simon Delestre ging de fout in op de goudkleurige steilsprong (no 12) met Qlassic Bois Margot. Daarmee verliest de Fransman een top drie positie voor de laatste dag.

19.13
De nummer drie van gisteren maakt een dure fout op de triple-bar. Daniel Deusser en Cornet D’Amour houden verder de lei schoon en komen met vier strafpunten aan het einde van het basisparcours. Nu de beurt aan de leidende Fransen

19.10
Steve Guerdat is serieus van plan zijn titel van vorig jaar te prolongeren. De Zwitser motiveert Corbinian tot grote prestaties en dwingt plaats nummer zeven in de barrage af.

19.08
Geen barrageplek voor de Belgen. Nicola Philippaerts maakt een springfout met H&M Forever D Arco Ter Linden en moet met vier strafpunten de barrage vanaf de tribune gadeslaan.

19.03
Niet iedereen blijft nu foutloos. Romain Duguet ziet Quorida de Treho twee dure springfouten maken. Geen plek voor de Zwitser in de barrage. Ook Patrice Delaveau ziet op hinernis 13 zijn kansen slinken. Lacrimoso 3 HDC stopt op de oxer en loopt in totaal 13 strafpunten op.

19:00
Marcus Ehning is de derde Duitser in de barrage. De schimmel Cornado NRW doet in stijl wat er van hem gevraagd wordt en komt zonder fouten aan de streep

18.58
Callan Solem levert een prestatie van formaat met VDL Wizard. Met slechts een fout op de driesprong komen ze aan de finish. Ook Niklas Krieg met Carella 5 uit Duitsland maakt twee springfouten in het laatste gouden lijntje. Hij zal zakken in het klassement

18.53
Ja wel !!! Harrie Smolders blijft op sublieme wijze en met groot vakmanschap foutloos met Emerald N.O.P.  De vijfde foutloze combinatie die zich plaatst voor de barrage!!

18.52
Kevin Staut houdt de lei niet schoon met For Joy van’t Zorgvliet HDC. De Fransman incasseert twee fouten op de brede oxers

18.49
Een luid ‘oohhww’klinkt er in het Scandinavium als de enige Zweedse deelnemer Henrik von Eckermann met Giljandro van den Bosrand een balk op de goudkleurige oxer naar beneden springt. Geen barrage voor de thuisrijder.

18.46
Het begon zo goed voor Audrey Coulter en Domino. Maar het venijn zat in de staart en de Amerikaanse amazone die bij Axel Verlooys Euro Horse traint springt drie balken naar beneden.

18.44
Ook voor de jonge Belg Jos Verlooy en Sunshine valt er in de laatste lijn een balk. Marco Kutscher doet het beter en rijdt uiterst koelbloedig zijn Chaccorina foutloos in het rond. De tweede Duitser die zich voor de barrage plaatst.

18.40
Chris Chugg maakt dezelfde fout als zijn landgenote Edwina Tops-Alexander. De achtjarige Cristalline komt met een nette vier strafpunten aan de finish

18.38
Peter Lutz laat de Amerikanen weer glimlachen. Met Robin de Ponthual blijft hij keurig foutloos en plaatst zich als derde ruiter voor de barrage

18.36
Geen barrage voor Maikel van der Vleuten en Verdi. De goudkleurige balk op de insprong van hindernis 13 viel in het zand, nadat Maikel zijn fit ogende Verdi iets teveel naar buiten stuurde in de landing na 12.

18.34
De Hongaarse amaone Mariann Hugyecz en Chacco Boy  houden de schade beperkt tot acht strafpunten. Ook Crazy Quick van de Pool Jaroslaw  Skrzyczynski maakt een fout in de laatste lijn.

18.28
We krijgen een barrage!! Ook Denis Lynch weet zijn Argentinus-zoon All Star 5 foutloos rond te sturen.

18.26
Ook voor Edwina Tops-Alexander valt er een balk in de lastige lijn op het eind van het parcours. De goudkleurige balk op de oxer valt in het zand, vier strafpunten voor de fantastisch springende Caretina de Joter.

18.24
‘Good Old’ Flexible maakt een onnodige fout op hindernis 12, waarmee het 20-jarige paard vandaag met Rich Fellers een mooie prestatie levert in zijn achtste WB-finale!

18.22
Eerste foutloze ronde!!! Christian Ahlmann zadelde vandaag Taloubet Z en in een keer leek het of het parcours vanavond niets voorstelt!! Het fokproduct van Cees Klaver sprong fit in het rond en kwam nergens in de problemen.

18.18
Jack Towell was de derde Amerikaanse ruiter die geen indruk kon maken in de tweede finalewedstrijd. Met Het paard Lucifer V, in eigendom van de familie Gates, reed hij vier balken naar beneden. Zijn landgenote Katie Dinan liep averij op in de driesprong. Haar Nougat du Vallet werd wat bang en de combinatie werd uitgeschakeld.

18.13
Quentin Judge ging hangend op de hals van zijn HH Copin van de Broy de finish over.  De fouten op de goudkleurige lijn (12 en 13) maakten het paard onzeker en resulteerde in een noodsprong op 14.  Ook Vesuvius maakte 6 springfouten met de Japanse ruiter Keisuke Koike.

18:09
Michal Kazmierczak leek lang foutloos te blijven met Que Pasa 5. Maar hindernis 13 bracht geen geluk. Een balk en lichte tijdsoverschrijding voor de Pool

18.06
Charlie Jacobs is de eerste Amerikaan die aan de start komt. De nerveuze Flaming Star maakt in het begin van het parcours een aantal springfouten en de Amerikaan besluit voortijdig te stoppen.

18.03
De uit Duitsland afkomstige Oostenrijker Max Kühner rijdt vandaag een ander paard. Met Chardonnay 79 maakt hij slechts een springfout op de inspring van de laatste dubbel.

18:00
Mexicaan Daniel Pedraza Littlewood en zijn Arc de Triomphe bijten het spits af en laten zien dat het geen eenvoudige opgave is. Met 20 strafpunten verlaten ze de ring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook