Ga naar hoofdinhoud

Alain Navet overleden

Oud-internationaal ruiter en bekende fokker in Normandië, Alain Navet, is overleden. In zijn carrière won Navet de Grand Prix van Amsterdam, was hij geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokyo en fokte hij de bekende hengst Quito de Baussy, de Wereldkampioen van 1990.

Navet streed jaren geleden zelf mee op internationaal niveau. In totaal heeft hij 700 overwinningen op zijn naam staan. Zo zegevierde hij, naast Amsterdam, ook in Dinard en La Baule. Navat was toentertijd lid van het Franse Nations Cup team en hij was geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokyo. Echter gooide een blessure toen roet door het eten.

Naast zijn sportieve carrière fokte Navet tientallen jaren sportpaarden, waaronder Quito de Baussy, die samen met zijn zoon Eric Navet zowel individueel als met het team Wereldkampioen werd in 1990.

Alain Navet is op 91-jarige leeftijd overleden .

Bron: Horses/Studforlife/Equnews.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Alain Navet overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook