Ga naar hoofdinhoud

Brons voor Saskia Siebers op WK enkelspan

WK-debutante Saskia Siebers heeft in Piber een bronzen individuele medaille in de wacht gesleept. Met Tolando-zoon Axel reed zij zich met een foutloze ronde in de vaardigheid naar een derde plaats in dit onderdeel. Dit was voldoende om van een zesde plaats na twee onderdelen uiteindelijk óp het podium te belanden.

De wereldtitel ging naar Dieter Lauterbach. Met zijn Dirigent stond de Hauptsattelmeister van het Landgestüt Dillenburg na de dressuur (6e) en marathon (4e) al aan het hoofd van het tussenklassement.

Als allerlaatste starter tussen de kegels bleef hij uiteindelijk foutloos in het parcours maar moest hij wel 1.4 strafpunt voor tijd laten noteren.

Beslist

Ook het zilver was in feite al na twee onderdelen van de wedstrijd beslist. Weronika Kwiatek, de krack uit Polen, won gisteren al met haar Schweres Warmblut Bartnik de marathon en daarmee compenseerde ze haar zestiende plaats in de dressuur. De tijdfouten die zij in haar vaardigheidparcours moest laten noteren brachten het zilver niet in gevaar.

Dat was wel anders bij haar broer Bartlomiej Kwiatek. Die verspilde met een bal en tijdsoverschrijding in dit afsluitende onderdeel zijn bronzen medaille.

Revanche

Die ging naar Saskia Siebers, debuterend op WK-niveau en lid van het oranjeteam. Siebers revancheerde zich de afgelopen dagen op magistrale wijze. Haar tegenvallende dressuurresultaat (19e) compenseerde ze in de marathon al met een zesde tijd. Doordat Siebers in de vaardigheid foutloos binnen de tijd bleef kon zij zomaar drie plaatsen in het klassement stijgen.

Top tien

Rudolf Pestman eindigde met de vosbonte Diesel ook nog in de top tien van de eindranking. Ondanks de hoge individuele klasseringen van de Nederlandse menners keren zij zonder teammedaille huiswaarts. Daar was het verlies van Wilbrord van den Broek en Oscar toch te groot voor.

De Duitsers waren in de landenwedstrijd simpelweg oppermachtig. Met 270.4 punten stonden zij zowaar elf punten los op de zilveren Polen en de bronzen Zwitsers.

Individuele Nederlandse starters Eline Houterman en Anniek Schuilling eindigde op de respectievelijk 20e en 45e plaats.

De vaardigheid is hier terug te bekijken

Bekijk hier alle uitslagen via Hoefnet

Bron:Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook