Ga naar hoofdinhoud

El Diego behaalt hoogste score van het weekend

Foto Lonneke Ruesink

De NRPS’er El Diego (v. Evanto’s Nieuwmoed) behaalde in Borger met 81 punten de hoogste score van vier wedstrijden die het afgelopen weekend werden verreden in het kader van de KNHS/Divoza-selectiewedstrijden.

Amazone Maaike Slootweg stelde de zesjarige El Diego voor. Hij ontving de ‘laagste’ punten voor zijn stap, die goed was voor een zeven. Voor de draf, galop en gedragenheid en souplesse ontving hij een 8,5 en voor de algemene indruk en het exterieur een 8. Daarmee gaat de pony aan kop in de tussenstand bij de zesjarige pony’s.

Naast de wedstrijd in Borger werden wedstrijden in Sevenum, St. Oedenrode, Borger en Assendelft verreden.

In Assendelft domineerde Laura Hoogstraten met de NRPS-geregistreerde Cezaro (v. Painted Black II). Zij werd eerste bij de vijfjarigen met een score van 79 punten. Zij mocht het rode lint in ontvangst nemen voor haar proef met de vijfjarige NWPCS-pony Groenraven’s Creekmans Candor (v.Wester Aikema’s Cedric). Met hem behaalde ze een score van 77 punten.

De hoogste score in Sevenum was voor de bruine merrie Castenrayseweg’s Evita onder het zadel van Vera Egelmeers met een totaal van 79 punten.

Uitblinkers in St. Oedenrode, waar de meeste pony’s aan start verschenen van alle selectiewedstrijden, waren Campsterhoven’s Baldato (v. Orchard Boginov) en Di Angelo Sogno (v.Orchid’s Cestanii). Milou van Engeland stelde de vijfjarige Campsterhoven’s Baldato voor en ontving 79,5 punten. De vierjarige Di Angelo Sogno werd door Gioia van den Corput naar 75,5 punten gereden.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/ KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “El Diego behaalt hoogste score van het weekend

 • Marieke

  Ik was te kijken in Borger, maar ik vond de jurering daar erg vreemd.
  De ponys werden heel verschillend gejureerd, er waren bij die mochten wel een gestrekte draf laten zien en die kregen hogere punten dan diegene die dat niet mochten!!
  dacht dat alles gelijk gejureerd werd.
  en 81 punten voor een pony met zeer franse stand vond ik wel heel erg veel, maar ik hou ook niet van keuringen .

 • Miep

  Logisch dat er verschillend gejureerd werd…de 4 jarigen hoeven in verhouding minder te laten zien dan de 6 jarigen ☺ Super mooie pony El Diego…maar er was een pony bij met nog betere gangen…tja het blijft een jury sport en momentopname, maar wij hebben genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook