Ga naar hoofdinhoud

Engelse koper laat Monaco in Nederland

De Engelse Teza Englefield kocht afgelopen maandag de gepensioneerde Monaco in de executieveiling van stal Eurocommerce. Even leek het daarom dat Monaco naar het buitenland zou vertrekken, maar Englefield meldde zich bij onze redactie. “Ik ben benaderd door Gerco Schröder en we zijn overeengekomen dat Monaco bij hen van zijn pensioen mag genieten”, aldus Englefield.


“Maandag kocht ik Monaco in de veiling samen met mijn groom Vanessa Irion”, vertelt Teza Englefield. “We waren erg trots op de aankoop van zo’n geweldig paard. Dat is een droom, maar het welzijn van Monaco komt op nummer één. We wensen hem een gelukkig pensioen en we hopen hem ooit te kunnen ontmoeten.” Englefield heeft de 23-jarige oud-olympiër weer verkocht aan Gerco Schröder.

Daarmee zullen in ieder geval Monaco, Les Etoiles en Montreal (na gekloond te zijn bij Zangersheide) gezamenlijk hun pensioen voortzetten. Wat er met Genève gebeurt, is nog onbekend. Vooralsnog zou het paard naar België vertrekken.

Bron Horses / Horsesinternational.com

Read the original comment by Teza Englefield here (English)

3 reacties op “Engelse koper laat Monaco in Nederland

  • Erna

    Super, super, thanks to Teza and Vanessa, great horsemanship. En super Gerco en de rest die zich hiervoor inzetten

  • Sanne

    Wat een goed begin van de dag…super…thank you Teza and Vanessa…..! Nu de laatste Geneve nog en dan is het kwartet weer compleet… Alstublieft koper van Geneve…laat hem bij zijn maatjes blijven zodat ze samen oud kunnen worden… Broertjes Schroder..dit is na alle ellende toch zeker de moeite waard !

  • Ik

    Wat fijn dat er nog mensen (in de topsport) zijn die om de paarden geven!! En dit laten blijken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook