Ga naar hoofdinhoud

Laat je horen! Hobbyfokker plukte vruchten van Eurocommerce!

Opinie
Geert Wierts las met enige wrevel de uitgebreide verslagen over de misdaden van Ger Visser sr. Maar dit was toch óók een hele goede paardenman, die veel heeft betekend voor sport en fokkerij? Ook een bijdrage leveren aan Laat je horen!? Dat kan, graag zelfs!

 

Rechtszaak tegen G. Visser

Het Financieel Dagblad en Paardenkrant-Horses.nl hadden me al breedvoerig ingelicht over de rechtszaak aangaande de heer G. Visser.

De heer Visser ken ik persoonlijk niet, maar enige humor kan ik hem niet ontzeggen, zo maak ik op uit een interview in de Hoefslag. De Zeeman-tas had ik al in een artikel de revue zien passeren, maar nu de heer Visser ook nog meedeelt, dat hij sokken en ondergoed van de Zeeman draagt, is mijn hart helemaal voor hem gebroken.

Immers, hij spreekt nauwelijks nog iemand uit de paardenwereld, met als uitzondering Albert Voorn en Wout-Jan van der Schans.

Hengstenshows

Wel heb ik, als hobbyfokker, ettelijke jaren de hengstenshows van Eurocommerce bezocht. Een enorme mensenmassa trok richting Lochem, aanschouwde de landerijen en Eurocommerce-vrachtwagens, die de springpaarden naar de vele concoursen vervoerden.

Tegoed doen

Na de show mocht ik me onthaasten in een ambiance, die haar weerga niet kende. Bijna heel fokkend Nederland kon zich tegoed doen aan goede gevulde dissen en rijkelijk aanwezige spiritualiën.

Ik kon me niet aan de indruk onttrekken met een voornaam iemand van doen te hebben, die de paardensport en paardenfokkerij een warm hart toedroeg.

Vele KWPN-gerelateerde persoonlijkheden heb ik op de shows mogen ontmoeten, of aanwezig zien zijn.

Je kon niet anders dan concluderen, dat hier iemand een feestje gaf die het KWPN allure had gegeven.

Dank verschuldigd

Eigenlijk ben ik, als hobbyfokker, nog wat dank aan de heer Visser verschuldigd. Helaas heb ik nooit van zijn dekhengsten gebruik gemaakt, maar voor een niet onaanzienlijk bedrag heb ik me tegoed gedaan aan de gulle gaven van deze hartstochtelijke paardenman. Heb ik toppaarden gezien met daardoor tot topruiters gevormde landelijke ruiters.

Heb ik toppaarden de hele wereld over zien gaan.

Passie

Voor de heer Visser is een leven met paarden een passie. “Hoe moet ik dat aan de mensen uitleggen? Iedereen met een paard snapt dat gewoon”, aldus de heer Visser.

Veel sterkte

In een land, waar populisme de passie preekt, een mens genadeloos wordt afgeserveerd, wens ik de heer Visser veel sterkte toe. Hopelijk kunnen nog wat meer mensen hem nu niet in de steek laten, omdat zijn naam onlosmakelijk met paarden is verbonden en zien we de heer Visser weer rijden met het ene overgebleven paard, zijn oude koetspaard.

Lucky Boy

Ach, met die andere man uit het oosten des lands, die mij met zijn Lucky Boy wel om de tuin leidde, is het ook weer goed gekomen.

Geert Wierts, hobbyfokker van Miss Independent

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

13 reacties op “Laat je horen! Hobbyfokker plukte vruchten van Eurocommerce!

 • Cobie

  Waarom zijn wij dhr. Visser dank verschuldigd?
  Omdat hij geld uitgaf wat niet van hem was?

 • Dick de Jong

  Zijn we de familie Visser dank verschuldigd?, wat mij betreft wel, ze hebben veel betekend voor de springsport en de hele paardensector.
  Moest de heer Visser bestraft worden voor zijn wandaden, ja dat lijkt me ook wel.
  Is al het geld dat hij aan de sport uitgaf niet van hem? Nee dat denk ik niet, toen het nog goed ging in de kantoren sector waren het zijn eigen verdiende centen. Toen het echter minder ging zeer waarschijnlijk dus wel geld van een ander (de banken). Het had hem dus gesierd dat hij toen al de stekker uit de sponsoring en de springstal had getrokken aangezien deze altijd al verliesgevend waren er dus geld bij moest (eerst zijn eigen geld, later dus ook geld van de banken. Blijkbaar was zijn liefde voor de sport en de aandacht die hij ermee kreeg te sterk en kon hij de stap niet zetten om de stekker eruit te trekken. Is hem dat kwalijk te nemen? Als zakenman zeker, als mens heb ik daar dubbele gedachten over.

 • Ingrid

  Erg misplaatst om Visser te bedanken voor al het goede! U zal zich eerder moeten afvragen of de ” leuke” dag nog zo leuk is ,nu je weet dat alles van andermans geld is georganiseerd ?
  Vissers naam zal onlosmakend verbonden blijven met oplichting!
  Meer credits verdiend de Fam.Visser niet.
  Er zijn mensen heel erg benadeeld en zij horen ons respect te krijgen!

 • Ko

  och kijk eens aan. Het maakt niet uit hoe iemand (ic deze man) aan de centen komt zolang het maar “een goed paardenman” is. Dus de lokale drugsdealer, huisjesmelker, Polenuitbater …. het geld is allemaal prima, zolang het maar “een goed paardenman” is.
  O ja en ondergoed van de Zeeman draagt.
  En dan mekkeren over populisme,……. mijn dag is weer goed, dat dan wel.

 • Sandra

  Hoorde laatst iets op de radio dat criminelen tegenwoordig het podium krijgen, Dhr. Visser is de volgende?

  Misschien even informeren naar de bezoektijden, kan je hem persoonlijk gaan bedanken!
  Neem dan gelijk wat merk onderbroeken mee want Zeemand ondergoed dragen kan echt niet!

 • J Andela

  Gebluft en verloren maar dan is het makkelijk strooien met geld.

 • musterd d

  eurocommerce vond ik een top bedrijf paarden aan verkocht veel gedekt veel lof toen het goed ging(door kwpn paarden krant) door de pers maar toen het mis ging was hij een witte boorden cremeneel door de zelfde pers.slaat nergens op mensen hebben gewoon pech zo zijn mensen

 • Annemarie

  Mensen hebben gewoon pech? Volgens mij hebben we hier te maken een oplichter die willens en wetens voor de buitenwereld de rijke meneer wilde uithangen. Visser had en heeft dat misschien nog steeds, last van grootheidswaanzin en had en heeft dat waarschijnlijk ook nog steeds, veel aandacht nodig met zijn antieke pakken!
  Ik kan geen respect voor deze meneer opbrengen.

 • May

  Ik geloof echt dat dhr. Visser een echte paardenman is maar je moet het ook kunnen betalen,
  ik heb een hengstenboek uit 2011 van Eurocommerce voor me liggen, daar kon zelfs Wiepke VDL niet aan tippen.
  Hij is een zakenman,hij weet hoe het spel gespeeld wordt, ik heb voor geen meter medelijden met hem want ik moet ook voor alles wat ik met en voor mijn paarden doe betalen.

 • Arthur C Briels

  De hippische sportbond,laat zich jaren lang sponseren door een bank die meerdere keren veroordeeld is voor fraude en oplichting,en de lopende rechtzaken die nog gaande zijn niet te vergeten.De zaak Visser en deze bank valt dit niet onder ,BEDRIEGER BEDROGEN !

 • Martha

  Wat waren we blij met de familie Vissser, die het Nederlandse springpaard internationaal op de kaart zette. Die ruiters alle kansen gunde, zoals de broertjes Schröder. Die een prachtig paardenbedrijf hebben opgezet, waar ze blijkbaar ook bezoekers niet alleen een inkijkje gunden, maar ook goede gastheren waren. Jarenlang gezorgd voor werkgelegenheid, zowel in de bouw als in de paardenwereld. Toen crisis. Die crisis heeft een slagveld nagelaten met name in de bouw wereld. Als paardenman heeft hij geprobeerd te redden wat er te redden viel. Misschien daarbij de verkeerde keuzes gemaakt. Ik ken de familie niet, maar dat nu heel Nederland over zo’n man heen valt, vind ik niet erg kies.
  Moet je je eens voorstellen hoe het is om in een gevangenis te zitten. Dat gun je toch niemand.
  Ik wens de familie Visser veel sterkte.

 • Sandra

  Martha blijkbaar ben je niet helemaal op de hoogte, het gaat hier niet om problemen door de crisis maar door oplichting!
  En iemand die oplicht hoor wat mij betreft wel in de bajes.
  Misschien niet geheel onbelangrijk, zodra er wordt opgelicht vallen er ook slachtoffers!
  Wie denk je dat die miljoenen uiteindelijk betaald?

 • Tom Goethals

  De vraag was “heeft een fokker vruchten geplukt van stal eurocommerce”?
  Dan zeg ik ja. Zelf 2 veulens gefokt van Canturano en die goed verkocht.
  Had ik Canturano gebruikt als hij op een andere stal stond of op een gewone flyer ipv in die prachtige hengstenboek van eurocommerce???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook