Ga naar hoofdinhoud

Stormloop voor Bit Trainingsdagen op ICNN Drachten

Adelinde Cornelissen en Tjalling van den Berg. Foto: Lonneke Ruesink

Het drie weken durende Internationaal Concours Noord Nederland Drachten trapt op 3 en 4 januari af met de Bit Trainingsdagen, waarbij de focus op de dressuursport ligt. Meer dan 300 ruiters hebben zich aangemeld om deel te nemen aan de selecties om de titel Bit Talent van het Jaar, waarbij Adelinde Cornelissen de ruiters beoordeelt, en de clinics van de beste Nederlandse trainers en ruiters, die ook interessant zijn voor bezoekers.

De clinics zijn zeer divers. Laurens van Lieren, één van de talentvolste Grand Prix-dressuurruiters van Nederland, leert de ruiters rijden met flow. Sjak Laarakkers, naast africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer van ruiters, geeft les, maar ook de zeer getalenteerde Kirsten Brouwer komt een clinic geven. Grand Prix-jurylid en bondscoach van de Nederlandse para-dressuurruiters Joyce Heuitink, vertelt over de geheimen van het vak.

Op het programma staan ook ‘Meet & Greets’, waarbij er vragen gesteld kunnen worden aan onder andere Britt Dekker, Sander Marijnissen, Laurens van Lieren, Adelinde Cornelissen, Vai Bruntink en para-dressuurruiter Rixt van de Horst. Daarnaast zijn er gratis workshops en lezingen. Losse tickets zijn voor 12,50 euro te bestellen via www.eventim.nl. De acht beste ruiters in de strijd om de titel Bit Talent van het Jaar, komen op zaterdagavond 10 januari terug voor de finale. Dit is het weekend van de internationale dressuursport. Daarna volgen twee weekenden tot en met zondag 25 januari springsport van de bovenste plank.

Klik hier voor meer informatie.

Wie wordt het Bit Talent van het Jaar 2015? Foto: Lonneke Ruesink
Wie wordt het Bit Talent van het Jaar 2015?
Foto: Lonneke Ruesink

Bron: Wendy Scholten/ICNN Drachten

2 reacties op “Stormloop voor Bit Trainingsdagen op ICNN Drachten

  • Marian Raven

    De kaarten zijn aantrekkelijk geprijsd. Ben echter eerder eens bij een clinic van Albert Voorn geweest; welke super in orde was. Ik was alleen zeer ontstemd over het feit dat ik E5,- moest betalen voor parkeren op een slecht verlicht, modderig parkeerterrein en een niet verlicht pad naar de ingang. Het goed verlichte goede parkeerterrein bij de hoofdingang was praktisch leeg…

  • Wendy Scholten

    Hoi Marian! Het parkeren is al voor het tweede jaar op rij gratis, dus dit keer beter geregeld 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook