Ga naar hoofdinhoud

Van Olst wint kort geding

Exclusief
Gertjan van Olst met Negro
Negro

Hengstenhouder Gertjan van Olst heeft het kort geding dat tegen hem was aangespannen gewonnen. Twee weken geleden eiste MB Equine Consultancy Limited openheid van zaken in de transacties die hadden plaatsgevonden rondom het paard De Chirico (v. Dolany). De voorzieningenrechter heeft dat verzoek nu afgewezen.

De rechter heeft geoordeeld dat MB er onvoldoende in is geslaagd het spoedeisend en rechtmatig belang van het inzichtelijk maken van de cijfers duidelijk te maken en heeft zodoende de afgifte van de stukken geweigerd.

“Dat is natuurlijk jammer”, reageert mr Stephan Wensing, die de belangen van MB behartigt, “maar het bedrag zal sowieso toch ooit boven tafel komen gedurende de bodemprocedure. Dat dit verzoek is afgewezen staat daar volledig los van.”

De bodemprocedure die MB tegen Van Olst heeft aangespannen vanwege De Chirico is vandaag begonnen. Hierin eist MB van Van Olst een schadevergoeding en een gedeeltelijke ontbinding van de koopovereenkomst van De Chirico.

Mr Wibe Reddingius, die Van Olst in deze zaak bijstaat, meldt aan Paardenkrant-Horses.nl: “Wij zagen dit vonnis met vertrouwen tegemoet en uiteraard is Gertjan van Olst tevreden dat in korte tijd voor de tweede keer een kort geding tegen Noora en Maryam Al Khalifa en MB is gewonnen.” Eerder won Van Olst een kort geding dat was aangespannen vanwege de beslaglegging op een vrachtwagen.

“De rechter is het dus met Van Olst eens dat MB –dat in eigendom is van Noora Al Khalifa– geen rechtmatig belang heeft bij haar vordering tot allerlei stukken van Van Olst”, concludeert Reddingius. “Deze uitslag geeft Van Olst vertrouwen in de uitkomst van de bodemprocedure over De Chirico.”

Lees hier de volledige uitspraak

Lees hier voorgaande berichten over deze zaak 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Van Olst wint kort geding

  • Nicole

    Men heeft het hier over “gewonnen” maar er zijn alleen maar verliezers in dit soort situaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook