Ga naar hoofdinhoud

Anky interviewt Isabell *video*

Foto: www.arnd.nl

Anky van Grunsven en Isabell Werth waren jarenlang elkaars grote rivalen aan de absolute top van de dressuursport. Het begon toen Anky met Bonfire de hegemonie van Isabell op Gigolo aantastte en het duel ging verder in de periode Salinero – Satchmo. Maar nu was Anky op het EK in Herning actief als coach van Daniëlle Heijkoop, terwijl Isabell Werth op dit kampioenschap nog steeds hoogstpersoonlijk binnen de witte hekjes reed. Waar haalt ze toch die ambitie vandaan, dacht Anky. En vroeg Isabell Werth om een interview dat tussen de zeer drukke bedrijven van het CHIO Aken plaatsvond.

Anky: “Ik had altijd graag een keer met Satchmo willen rijden. Is er ook een paard van mij waar jij wel eens op had willen zitten?”

Isabell: “Allemaal! Of het nou Bonfire is of Salinero, ik had ze allebei dolgraag gereden. Ik denk trouwens wel dat Salinero het moeilijkere paard was. Jullie waren enorm op elkaar ingespeeld. Salinero lijkt mij het soort paard waarbij de fijnafstemming van de hulpen precies moet kloppen. Maar Bonfire had ik ook heel graag gereden. Ook toen wij concurrenten waren. Ik zal de Kür in Den Haag nooit vergeten. Zoals dat eruit zag, die muziek, dat behoort tot de highlights van mijn leven.
Goede paarden blijven mij inspireren. Totilas, daar had ik dolgraag een keer op gereden. Niet om hem in de sport uit te brengen, maar gewoon één keer, voor het gevoel. Maar hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Corlandus van Margit Otto-Crépin. Ik had dat spannend gevonden om uit te vinden hoe de details van de rijderij bij zo’n bijzonder paard hadden aangevoeld.”

Anky: “Ik heb precies hetzelfde. Niet dat je één van je eigen paarden voor zo’n ander paard zou willen ruilen, maar gewoon om eens te voelen hoe zo’n speciaal paard is.”

Bekijk hier een korte impressie van het gesprek.

Dressuur magazine, met Anky van Grunsven als gasthoofdredacteur, ligt nu in de winkel. Via Horses.nl kun je Dressuur online bestellen.

Eén reactie op “Anky interviewt Isabell *video*

  • Paardenfokkerij-Olympus

    Na alle kritiek en laster als “dank” dat ze de naam van Duitsland jaar in jaar uit hoog heeft gehouden is het uiteindelijk het paard zelf dat er voor zorgt dat ze nog in het zadel zit. En zo is het ook. De communicatie over en weer met het paard is zo uniek , mooi en inspirerend dat dat alle shit kan overwinnen.
    Sjaak Hoedjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook