Ga naar hoofdinhoud

Ulla Salzgeber haalt jong talent uit Nederland

Ulla Salzgeber hier met Herzruf's Erbe
Ulla Salzgeber heeft afgelopen week in Nederland geshopt en heeft Christa Larmoyeurs  Superhorse Floyd gekocht. Dat maakte Larmoyeur vrijdag op facebook bekend. De achtjarige ruin maakte vorig jaar een winnend ZZ-zwaar-debuut en loopt inmiddels Prix st. Georges.

Deze door Larmoyeur zelf gefokte Uphill-zoon is een volle broer van de goedgekeurde hengst Carlton Hill VDL en werd tot nu toe in de Lichte Tour uitgebracht door Linda Kouwenhoven.

Gemengde gevoelens

“Wij hebben natuurlijk gemengde gevoelens want het liefst wil je alle paarden zelf houden en zeker die die bij je geboren zijn. Maar aan de andere kant zijn we heel blij dat hij op een super adres terecht is gekomen”, aldus Larmoyeur. “Zijn nieuwe amazone is niemand minder dan de oud wereldkampioene Ulla Salzgeber. Omdat we haar rijkunst en Floyd zijn talent kennen zullen we vast en zeker nog veel van deze combinatie horen.”

Eigen stek

Salzgeber, die tweemaal teamgoud won op de Olympische Spelen, heeft sinds afgelopen zomer haar eigen stek in Königsbrunn in Beieren. Daar houdt de amazone zich voornamelijk bezig met de training van haar pupillen en paarden. Eind vorig jaar maakte Salzbeber al bekend dat ze niet meer internationaal wilde starten, alhoewel ze toen eventuele nationale wedstrijden ook niet wilde uitsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook