Ga naar hoofdinhoud

Ultieme tien voor Severo Lopez

Severo Jurado Lopez. Foto: Melanie Brevink

Severo Jurado Lopez heeft afgelopen weekend in de Grand Prix het ultieme cijfer tien op zijn protocol gekregen. De Spaanse ruiter die in Deense dienst is van Andreas Helgstrand kreeg de tien voor de piaffe van Dragao, een negenjarige Lusitano-hengst van Unico.

Lopez startte Dragao in een nationale Grand Prix in Denemarken en behaalde met een score van 70,50% de derde plaats.

Dragao werd eerder uitgebracht door José Antonio Garcia Mena. De Spanjaard reed de hengst met scores boven de 80% op jonge paarden-wedstrijden en bracht hem vervolgens uit in de internationale Lichte Tour. Op het CDI Mallorca in 2015 reed Garcia Mena, die nog steeds geregistreerd staat als eigenaar, de schimmel met 74,05% naar de zege in de Intermédiaire I.

Morgan Barbançon

In oktober 2015 meldde Morgan Barbançon enthousiast dat zij de teugels van Dragao had overgenomen. Vervolgens werd het stil rondom de hengst.Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Eén reactie op “Ultieme tien voor Severo Lopez

  • Louis Röst

    Prachtig zo’n 10 voor de piaffe, hoor. Maar het is piaffe ‘op een tonnetje’ en te weinig op de plaats. Kan dus nooit een 10 zijn in mijn optiek. Maar goed, het zal wel het zgn. thuisvoordeel geweest zijn….Komt in Nederland helaas ook nog veel voor. Op alle nivo’s van de dressuursport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook